Mozgónapot tartottak fogyatékossággal élőknek

0
571
Fotók: a Szent Gellért Alapítvány a Facebook-oldala

Fogyatékossággal élőknek tartottak mozgónapot a Szent Gellért Alapítvány munkatársai október 12-én a Székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnokban, amely szinte egybeesett a lelki egészség világnapjával. A 130 aktív és mozgékony résztvevővel tartalmas napot tölthettek, ami tele volt mókával, játékkal és testi-lelki feltöltődéssel – számolt be az eseményről a Szent Gellért Alapítvány a Facebook-oldalán.

A résztvevők a délelőtti program során közös átmozgató tornán, valamint kötélhúzáson vehettek részt. Ezt követően asztali játékok és akadálypálya színesítette a programot. Végül közös ernyős labdajátékkal zárták a napot. A mozgónap célja odafigyelésünk kifejezése, valamint az empátia erősítése a társadalomban a fogyatékossággal élők irányába.

Köszönjük, munkatársaink és önkénteseink, hogy hozzájárultatok a mozgónap létrejöttéhez.

Bár nem a versengés, a teljesítmény volt a cél, mindenki nyertes volt valamiben ezen a napon! A rendezvény megvalósulását támogatta a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szentegyháza Város Önkormányzata és a Székelyudvarhelyi Városi Sportcsarnok.

Találkozzunk jövőre!