A hála vitamin a léleknek

0
249

Gyönyörű verőfényes őszi napon, október 9-én a 12 órai szentmise után újból cserebere napot tartottak a kolozsvári Ferences Világi Rend és a Ferences Családos Csoport szervezésében, immár negyedik alkalommal, ezúttal jótékonysági gyűjtéssel egybekötve a ferences kolostor udvarán.

A hívek által hozott cserepes virágokat, virágmagokat, veteménymagokat, fűszernövényeket, teafüveket a szentmise végén Nagy Károly OFM áldotta meg, és egyben megköszönte a jóságos Atyának a növényeket, melyeket azért kaptunk, hogy tápláljanak minket, hogy megörvendeztessék szívünket, szemünket, hogy tisztítják a levegőt. Egyben kérte a jó Isten áldását mindazokra, akik kiteszik őket a lakásukba, kérte, hogy szerezzen számukra örömöt, egészséget és hitet, ezáltal is növekedjen a hála a szívükben. Ugyanis a hála, amint azt a szentmisében Nagy Károly ferences szerzetes kifejtette, életünk egyik legfontosabb része kell legyen, hisz nagyon pozitív hatással van a testre és a lélekre. A léleknek szüksége van a hálára, mint a testnek a vitaminokra. A hála segít a nehéz helyzetekben, megpróbáltatások közepette túlélni a nehézségeket, a hála vitamin a léleknek. Jézus számára nagyon fontos a hála, a dicsőítés, a köszönet, ugyanis amikor kezébe veszi a kenyeret az utolsó vacsorán, hálát ad, megtöri. Nagyon fontos hogy a hálát minden nap gyakoroljuk, minden nap találjunk legalább három dolgot, amiért hálásak vagyunk és azt fel is írhatjuk magunknak. Ez nem csak tisztelet, szeretet Isten iránt, tisztelet szeretet a másik iránt, hogy megköszöntük, amit kaptunk, hanem ez nekünk is jót tesz, mert érezzük, hogy segítve voltunk, szeretve voltunk, megajándékozottak vagyunk.

Nagybányai sült gesztenyét majszolgatva, tapasztalatokat megosztva különböző teafüvek, aloé vera, fűszernövények jótékony hatásáról elmondhatjuk, hogy nagyon hálásak vagyunk, hogy az idén is sikerült megszerveznünk a növény cserebere napot és általa örömöt szerezhettünk másoknak és magunknak. Bízunk és reméljük, hogy ennek az egyszerű és szép kezdeményezésnek a jövőben is lesz folytatása, mert ahogy az egyik kislány fogalmazott: „idén is kell menjek a növény cserebere napra, mert a tavaly olyan szép virágot kaptam, aminek nagyon örültem és azóta is ez díszíti az íróasztalomat, és mindig gyönyörködöm benne”. Istennek legyen hála!

Kardos Magdolna FVR