Ferenc gazdasága

0
223

Ezen a címen háromnapos konferenciát tartottak szeptember végén Assisiben, ahol ragyogó fiatal elmék gyűltek össze, hogy a világ legnagyobb problémáinak megoldásán Assisi Szent Ferenc szellemében dolgozzanak. Ferenc pápa helikopteren érkezett Assisibe, hogy részt vehessen a háromnapos rendezvény utolsó napján.

A háromnapos rendezvényen fiatal közgazdászok és vállalkozók gyűltek össze a világ több mint 120 országából. Ezer tehetséges elme egyesítette erőit, hogy Ferenc pápa nyomdokaiba lépve, aki pedig Assisi Szent Ferenc lépteit követi, megoldást találjanak a világ legnagyobb problémáira.

Visszatérni a „faluba”

A rendezvény során a fiatalok szakmai területeiktől függően mindenki más-más, úgynevezett „faluban” vett részt. Ezeket különböző témáknak szentelték a mezőgazdaságtól a szegénységig és a nőktől a károsanyag-kibocsátásig, valamint az egyenlőtlenségig. Minden területet alaposan megvitattak innovatív és fenntartható ötletekkel, hogy jobbá tegyék a világot az elkövetkező generációk számára. Ferenc pápa Assisibe utazott, hogy részt vegyen a Ferenc gazdasága utolsó napi programján, és a záróeseményen beszédet mondott, néhány fiatal pedig tanúságot tett, amelyeket a szentatya meghallgatott és válaszolt is rájuk.

Ferenc gazdasága

A Ferenc gazdasága kezdeményezés válasz a szentatya 2019-ben megfogalmazott felhívására, hogy a fiatalok az emberiség erejeként gyűljenek össze. Ezt a véleményt gyakran hangoztatta védelmük és növekedésük érdekében tett felhívásaiban. A szentatya fiatalokkal való találkozása után visszatért a Vatikánba. A program résztvevői pedig ismét csoportokba gyűltek a rendezvény utolsó részében, majd haztérbe magukkal vitték a tanultakat, hogy otthon alkalmazzák.

(A nap videóösszefoglalója itt megtekinthető)

Francesca Merlo / Somogyi Viktória

Forrás: Vatican News