Megáldották az újonnan átadott csíkajnádi tűzoltó-szertárat

0
597
Fotók: a Csíkajnádi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének Facebook-oldala

Átadták és megáldották a csíkajnádi új tűzoltó-szertárat október 1-jén, szombat délután, illetve az új épületben átadták a Hargita Megye Tanácsa által támogatott eszközöket a Csíkajnádi Önkéntes Tűzoltóknak.

Az idén Hargita Megye Tanácsa 5500 lejjel támogatta az egyesület eszközbeszerzéseit, a tűzoltó egyesületeknek szánt program, a Védő felszerelések vásárlása az Önkéntes Tűzoltóknak című pályázaton keresztül. A pályázat önrészét a csíkajnádi Bartis Gumiszervíz támogatta.

Az esemény keretén belül átadták az új tűzoltó szertárat, amelyet a csíkszentmihályi önkormányzat építtetett Hargita Megye Tanácsa résztámogatásával. Az ünnepségen Dobos László alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke méltatta az ajnádi tűzoltókat. Az új épületet Tankó Szilveszter plébános áldotta meg. A rendezvényen a helyi önkéntes tűzoltók mellett részt vettek a csíkszentmihályi és a csíkvacsárcsi önkéntes tűzoltók is.

A tűzoltók védőszentje, Szent Flórián minden bizonnyal megelégedéssel tekintett Székelyföldre október elsején, mert nemcsak a csíkajnádi tűzoltó-szertárat adták át szombaton, hanem aznap tartották Bögözben a IX. Hagyományos Udvarhelyszéki Szent Flórián Vándorkupát is. Az eseményen 17 udvarhelyszéki önkéntes tűzoltó-alakulat és több mint kétszáz önkéntes tűzoltó volt jelen, akik összemérték tudásukat és ügyességüket a versenyfeladatok során. A gyakorlat és a szórakozás mellett a rendezvény lehetőséget biztosít az önkéntes alakulatok megismerkedésére is.

Forrás: a Csíkajnádi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének Facebook-oldala