Csapatjátékok jó hangulatban

Ministránstalálkozó volt Nagyváradon

0
682
Fotók: Szilágysomlyói római katolikus egyházközség Facebook-oldala

„Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád.” (1 Sám 3,9 ) mottóval tartották meg az egyházmegyei ministránstalálkozót Nagyváradon. A két év kihagyás után tartott eseményen több mint száz ministráns vett részt. Az egyházmegye különböző plébániáin szolgálatot teljesítő ministránsok szentmisén vettek részt a székesegyházban, ezt követően kiscsoportos beszélgetések, akadályverseny, fizikai és szellemi erőpróbák is voltak. A résztvevők Szent Gellért püspökről és Bogdánffy Szilárd vértanú püspökről is megemlékeztek. A találkozón szeptember 24-én a szilágysomlyói római katolikus egyházközség ministránsai is részt vettek. Húsz fiatal töltött el egy lelkiekben gazdag napot a más egyházközségekből érkezett gyerekekkel. A szilágysomlyói résztvevők írnak arról, hogyan értékelték ezt a napot ők maguk.

Nagyon tetszett a templom, óriási volt és tele volt gyerekekkel. Volt sok érdekes foglalkozás, melyen csoportosan vettünk részt, legjobban az tetszett, amikor ki kellett találni az italok ízét. Az ebéd is nagyon ízlett, jó volt a társaság, jól éreztem magam – írta Kristóf.

Dominik így gondolta: A ministránstalálkozón sok élménnyel gazdagodtunk. Megtanultunk csoportban dolgozni, jobban megismertük Istent és jókat játszottunk.

Csenge üzenete: Először is, nagyon örvendek, hogy részt vehettem ezen a találkozón, aranyos gyerekekkel ismerkedtem meg! A templom, ahol a misét tartottuk, nagyon szép volt! A legjobb az akadálypálya volt, amin végigmentünk a csoporttársaimmal! Öröm volt ezt a napot ilyen jó hangulatban tölteni! Köszönjük!

Nagyon jó volt a ministránstalálkozó, mert új ministránsokkal ismerkedtem meg, és nagyon jól játszottunk együtt. (Niki)

Nekem személy szerint nagyon tetszett, jó volt a hangulat, sok új társat ismerhettem meg, és találkozhattam régen nem látott ismerősökkel. A gyerekeket, amikor megkérdeztem, hogy tetszett nekik, csillogó szemekkel mondták, hogy igen, tetszett, és jövőre is szeretnének elmenni. Nagyon szépen köszönjük Gábor atyának, hogy elvitt minket, és minden lehetőt megtett, hogy jól érezzük magunkat. Hála legyen az Úrnak – zárta az élménybeszámolót Kamilla.