Háromkúti melegvíz-forrás a Szent Kereszt oltalmában

1
812
Fotók: a gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia Facebook-oldala

Az ünnepi szentmisét követően megáldották a helyiek által a háromkúti melegvíz-forrásnál elhelyezett keresztet szeptember 25-én. Járka Enikő helybeli hívő, aki a nyári időszakban többször is a megfordul a forrás közelében, kezdeményezte, hogy keresztet állítsanak a forráshoz – adta hírül a gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia Facebook-oldala.

Az ünnepi eseményen a háromkútiak apraja nagyja részt vett, akik a plébános javaslatára megfogadták, hogyha Isten is megtartja, a közeljövőben egy szép Maria-szobrot is állítanak a melegvíz-forrás közvetlen közelébe. Sőt búcsús ünnepet is szeretnének a forrás közelében.

A jelen levő hívek imájukkal és közös énekükkel a megáldott kereszt oltalmába helyezték a melegvíz-forrást, hogy mindazokat, akik a vízforráshoz ellátogatnak, emlékeztesse a nagy szeretet igazi forrására, Jézus Krisztusra. Az ünnepség a helyiek által készített kis agapéval és imával zárult.
Adja a Mindenható, hogy e vízforrás és benne Háromkút, valamint az oda ellátogatók védelmezője legyen a most megáldott kereszt!

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS