Bérmálkozásra készülő fiataloknak tartottak lelki hétvégét

0
765
Fotók: nagybányai Szentháromság-plébánia

A bérmálkozásra készülő fiatalok számára szervezett lelki hétvégét szeptember 24–25. között a nagybányai Szentháromság-plébánia A köztünk és a bennünk kiáradó Szentlélek ereje mottóval. Huszonöt fiatal vett részt a kétnapos rendezvényen, amelynek első része a plébánián, illetve a bazilita nővérek Kereszt-hegyi kolostorában, és annak udvarán zajlott.

A lelkinap vezetője Szmutku Róbert esperes-plébános volt, Tempfli Máté káplán, valamint Vagrin István diakónus közreműködésével. A nap első részében Jákob történetének segítségével önismereti reflexiót tartottak. A délután folyamán a Szentléleknek a saját életükben megnyilvánuló gyümölcseit keresték, este pedig a sötétség és a fény szimbólumainak segítségével találkoztak Jézussal, a világ világosságával a közös imában és elmélkedésben.

Vasárnap Koltón vettek részt a fiatalok az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány által szervezett jótékonysági futóeseményen. A futás utolsó szakaszát, a település határától a központig a Kiskőrösről öt nappal korábban indult, összesen ötszáz kilométert megtevő ultrafutókkal szaladták le a gyermekek. A rendezvény Herczeg Anita, Áder János korábbi magyar köztársasági elnök feleségének fővédnöksége alatt zajlott, a begyűlt összegekből gyermekotthonokat támogatnak.

Böjte Csaba mutatott be szabadtéri szentmisét, a rendezvénysorozat pedig múzeumlátogatással és forgószínpad jellegű tevékenységekkel ért véget, amelyekbe a gyermekek és fiatalok bekapcsolódtak.

Forrás: nagybányai Szentháromság-plébánia