Gyerekzsivajjal telt meg a kaplonyi ferences kolostor

0
1541
Fotók: Kaplonyi Római Katolikus Plébánia/Facebook


Szeptember 24-én gyerekzsivajjal telt meg a kaplonyi ferences kolostor, ugyanis a Szívgárda tagjai őszi vetélkedőjükre gyűltek össze. A verseny ellenére egymást segítették a jelenlévő gyermekek.

A nagyobbak, az apostolok, már kora reggel megérkeztek a hét folyamán előre elkészített kellékekkel, játékokkal, s feldíszítették a szentélyt a közös imánkhoz. A jelenlegi szívgárdisták és a felavatásra készülő gyerekek 10 órára érkeztek. Együttlétünket egy rövid szentségimádással kezdtük, ahol Marián testvér segített figyelmünket az eucharisztiára szegezni. Bátorított bennünket, hogy próbáljunk minél több időt az ő jelenlétében tölteni és minél többször magunkhoz venni, hiszen így az örök élet vár ránk. A szentségimádás után a nagyteremben csoportokba szerveződtek a gyerekek, majd kezdődhetett a pontgyűjtögetés. Elsőként egy Rizikót játszottunk – különböző témakörökben különböző nehézségű kvízkérdéseket kellett megválaszolni –, ami mostanában nagy kedvencünk. Többféle akadály várt ezután a csoportokra, amelyek során kipróbálhatták ügyességüket és összetartásukat. Volt ott tejszínhab felverése, alma meghámozása, kártyavár felépítése, csavarok egymásra tétele, pufi összeragasztása, feladatlap kitöltése egyebek mellett.

Nagyon szép volt megtapasztalni, ahogy a nagyobbak segítették a kisebbeket, és azt is, ahogy a kisebbek adtak példát bátorságból, bevállalásból a nagyobbaknak. Ezután különböző természetes alapanyagokból, magvakból rakta ki minden csapat a szívgárda jelvényt, majd rövid szentírási részeket adtak elő egymásnak, amit a szereplők és a nézők is egyaránt élveztek. A lelki és szellemi táplálék után nem maradhatott el a testi táplálék sem. A konyhából átszivárgó illat kellően felkészített mindenkit a finom pizzára. Napunk záró pontja az eredmény kihirdetése volt. Mindhárom csoport édességet kapott jutalmul, s a legtöbb pontot összegyűjtő csapat a kupát is felemelhette. A kupát, amely ezentúl a hittanterem előtt fog majd csillogni, benne a nyertes csapat számával, hogy emlékeztesse őket összetartásukra, másokat pedig biztasson, hogy legközelebb minél többen, minél nagyobb erőbedobással vegyenek részt a Szívgárda közösségépítő, feltöltést nyújtó programjain.

Kind Csifi