Falra festve hirdetik a női lét szépségeit

0
624
Fotók: Fessünk Álmokat Program Facebook-oldal

A Nők fókuszban elnevezésű önismereti csoport falra festett alkotással emlékezteti a gyergyószentmiklósiakat a női lét szépségeire. Az alkotásközpontú csoportot kifejezetten nők számára hirdették meg, amelyen nyolc 20 és 55 év közötti nő vett részt aktívan a hathetes program során, akik heti rendszerességgel találkoztak. Az itt megfogalmazódott érzések, üzenetek inspirálták a bemutatásra kerülő falfestmény tervét, amelyet a csoporttagok és önkéntesek együtt alkottak meg. Kolumbán Rita programfelelős bemutatóját olvashatják.

Hat hét van mögöttünk, amelynek látványos eredményét most a képes beszámolóban láthatják. Az idei év legfőbb programját a nőknek, a nőkért szenteltük. A Nők fókuszban önismereti csoportban olyan témák kerültek nagyító alá, mint az önarcképünk, az életutunk, ami során számos megtartó és néhol hátráltató tényezővel is találkozhattunk. Beszéltünk ugyanakkor az életünk alapját képező értékrendszereinkről is, valamint női szimbólumokról.

A csoportmunka folyamán készült alkotásokból inspirálódva számunkra fontos üzeneteket fogalmaztunk meg, amiket egy falfestmény formájában osztottunk meg a várossal, amivel elsősorban mégiscsak a nőknek üzenünk.

Mit látunk a falon?

A fal központi elemeként egy tükörbe néző nőt láthatunk. Egy nőt, aki elégedetten néz a tükörbe nap mint nap. A tükörben nincs arcképe, csak egy üzenet: „Szeretem önmagam”. Ezt üzenjük! Merjünk nőként úgy tükörbe nézni, hogy minden alkalommal ki tudjuk mondani: „Szeretem önmagam!”

A fal jobb oldalán hosszan fodrozódik a nő haja, balra pedig ugyanígy a ruhája. A hajszálai és a ruhája olyan elemeket rejtenek, amelyek a női létben számunkra fontosak és meghatározóak. Ezek az elemek ugyanakkor magukba foglalják a női lét legfontosabb szerepeit, feladatait is. Megjelenik a nő mint játszadozó kislány. A nő mint nagymama. A nő mint társ. Jelen van a nő mint tanuló és folyamatosan fejlődni vágyó. A nő, aki folyamatosan harcban van az idővel. A dolgozó nő. A nő, aki napi szinten teljesít, és a nő, aki tovább adja az életet. Ezek az elemek, mind a központban levő nőhöz kapcsolódnak és üzenik: bármilyen helyzetben, szerepben tudjunk nőként szeretettel fordulni, elsősorban önmagunk fele.

A középpontban levő nő ruháját egy zsenge zöld életfa díszíti, kiemelve azt, hogy gyökereinkben hordozzuk őseink (jó és rossz) mintáit, állni próbálunk erős törzzsel a hétköznapokban és a kis levelek törékenységével, folyamatosan megújulva hirdetjük az élni akarást és az élet szépségét.

Kolumbán Rita programfelelős

MEGOSZTÁS