Keresztény életre nevelés és nyelvtanulás a Szent Gellért Alapítvány táborában

0
808
Fotók: a Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

Családias volt az idei román nyelv és bibliatábor a Szent Gellért Alapítványnál. Tizenhat lelkes gyerek színesítette meg az ötnapos tábori időszakot, akik többségében Szentegyházáról, valamint Vargyasról és Gyergyószentmiklósról érkeztek – adta hírül a Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala. A táborban a keresztény hitre nevelés mellett a román nyelv játékos tanulására, gyakorlására helyezték a hangsúlyt.

A szervezők a tábor programját két részre tagolták: délelőtt a bemelegítő játékok után két blokkban román nyelvtanítás folyt, majd ebéd után bibliai tanítás és annak elmélyítése, valamint kézműves foglalkozással zárták a tábor napi programját. Az elsődleges cél a keresztény életre való nevelés volt, továbbá a román nyelv alapszintű, játékos módon való elsajátítása és gyakorlása.

A szervezők elmondták: „Úgy érezzük, hogy egy sikeres és élményekben gazdag tábort valósítottunk meg, amelyhez elengedhetetlenül hozzájárult önkénteseink munkája. Köszönjük nektek: Kardos Kincső, Theil Emilia, Fazakas Ágnes, György Réka, Tankó Anita, Elekes Ibolya, Márton Csongor és Sebestyén András.”