Iskolakezdésre

0
820

Idén hamarabb csengetnek be, ma elkezdődik az iskola. Erdély szerte iskolakezdő hangulatban telt a hétvége: lezárultak az utolsó vakációs táborok, elkészültek a beszámolók, számvetések, imádkoztak az új tanévért, illetve az iskolakezdő diákokért, tanárokért, nevelőkért. Iskolatáskákat áldottak meg, Isten áldását kérték a gyermekekre, szüleikre, oktatóikra.

Az alábbiakban egy kis képes összeállításban mutatjuk, hogyan is indult az iskolai év, a képeket az egyes közösségek közösségi oldalain közzétettekből válogattuk. Egyben bíztatunk minden olvasót, közösséget: juttassák el portálunk szerkesztőihez akár a virtuálus térben bejegyzésüket, képeiket, híreiket, mi szívesen helyet adunk mindenkinek! Szerkesszünk együtt, adjunk hírt Erdély, Partium, a Bánság egyházi közösségeinek életéről!

Istenem! Köszönöm, hogy új nap van ma. Köszönöm, hogy velem vagy most is. Eljött az ősz, eljött az iskolakezdés! Köszönöm, hogy egy pillanatra sem engeded el a kezem, hogy hűségesen kíséred minden lépésem, be a tanterembe, az egyetemi padok közé, a munkahelyemre.

Szükségem van rád, Atyám! Rád akarok támaszkodni és a te erődből élni.

Vegyél körül a kegyelmeddel mint pajzzsal és vértezz fel, kérlek! Köszönöm, hogy nekem adtad a hit pajzsát, a Lélek kardját, az üdvösség sisakját, a megigazulás páncélját, az igazságszeretet övét és a békesség evangéliumának hirdetésének saruját.

Felöltözöm ma ezekbe és rád figyelek a világ zaja helyett. Köszönöm, hogy „mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít!” (Fil 4,13)

A te kezedbe adom az egész tanévemet. A te kezedbe adom minden kihívásom, a kudarcaim, a sikereim, az örömeim. Legyen meg a te akaratod! (Forrás: petrozsényi plébánia)