Útrakeltek a besztercei ministránsok

0
627

A besztercei ministránsok Geréd Péter főesperes-plébános vezetésével több helyen kirándultak augusztus végén.

Marosvásárhelyen meglátogatták és imádkoztak a központi templomban, utána meglátogatták az állatkertet (ez Románia legnagyobb állatkertje), a város központját, majd megebédeltek a Mc Donald’s-ban.

A Borgói havasokban meglátogatták Kolibicát, amely az ország legózondúsabb völgye. Kihajóztak a kb. egy óra erejéig a hatalmas gyűjtőtóra is. Az Ünőkő lábától felkapaszkodtak a csodálatos Radnai havasokba is.

A besztercei ministráns gyermekek — magyar és román ajkúak együtt, 21 gyermek — nagy örömmel, jó hangulatban vettek részt a kiránduláson. Még haza sem indult jóformán a csapat, máris azt kérdezték kórusban: ,,Mikor megyünk újra kirándulni, pap bácsi?”

Az elmúlt időben, években a gyermekekkel, fiatalokkal sokszor kirándultak napnyugat felé is, meglátogatva többek között Róma, Madrid, Lourdes, Pietrelcina, Međugorje, Köln (Weltjugendtag), Paderborn, Stuttgart, München, Bécs, St. Lambrecht, Graz, Mariazell, Krakkó (a katolikus ifjúsági világtalálkozón 20 besztercei fiatal volt jelen), Budapest városokat. Ugyanakkor belföldön is sok helyen megfordult már a besztercei csapat. Ezeket a belföldi túrákat lehet most folytatni a gyermekekkel, fiatalokkal, nagyon sok szép látnivaló van itthon is. Most újra szabad közlekedni, utazni, a Covid 19-es világjárvány, igaz, hogy még nem egészen, de úgy hisszük, reméljük, hogy nagyjából lejárt, már nem áll az útban.

Geréd Péter

MEGOSZTÁS