Csíkszépvízről elszármazott örmény családok találkozója

0
1031

Csíkszépvízről elszármazott örmény családok 23. találkozóját tartották augusztus 27-én, szombaton. Az örmény katolikus szent liturgiát Szakács Endre marosvásárhelyi örmény katolikus lelkész mutatta be Gábor Zoltán helyi római katolikus plébános asszisztenciájával. A liturgián Gheorghita Orsolya, a Bécsi Operaház operaénekese, a szépvízi Várterész család leszármazottja énekelt Kiss Lehel Sándor csíkszeredai zenetanár kíséretében.

A Szentháromság Alapítvány szervezte rendezvényen (hangsúlyozottan családi találkozó volt, nem búcsú, azt ugyanis Szentháromság ünnepén tartják) jelen voltak a gyergyói vörösköpönyegesek, a gyergyói örmény katolikus templom kórusa énekelt a szamosújvári Molnár Árpád karnagy vezetésével.

Ezután megkoszorúzták az örmény emléktáblát és Bodurian János egykori szépvízi plébános emléktábláját. Az ünnepségen jelen volt Balogh Attila Márton konzul a Magyarország Csíkszeredai Főkunzulátusa részéről, aki maga is koszorúzott egyben. Jelen voltak a gyergyói, marosvásárhelyi, szamosújvári, csíkszeredai, udvarhelyi, erzsébetvárosi örmények és civil szervezetek, valamint az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége képviselői, tájékoztatta portálunkat Puskás Attila.