Fonódjunk össze a szeretetszövetségben!

0
437
Fotók: A temesvári püspökség sajtóirodája

Augusztusban ismét megtartották a schönstatti családnapokat a nagyváradi egyházmegyében, Vársonkolyoson. Az augusztus 18−21. között tartott táborban három nagyváradi és három temesvári család vett részt. A programról a Bogya család számol be, s mondja el, mit jelentett számukra a tábor.

A szervezésért a Kovács házaspár, a lelki feltöltődésért a magyarországi családmozgalomból érkező Fleischer, valamint a Litkei házaspár felelt. Végig kísért bennünket Oros Roland újmisés pap és Böbe nővér, aki aktívan bekapcsolódott a lelki programokba és a gyermekekkel való foglalkozásba is.

A vasárnap déli záró szentmisét Karácson Tibor lelkipásztor, az Erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója celebrálta, amelynek keretében egy nagyváradi házaspár szeretetszövetséget kötött a Szűzanyával.

Sokat jelentett számunkra ez a családos tábor, hisz fáradt és gondokkal telt lélekkel jöttünk, és feltöltődve távoztunk. Szükségünk volt egy újabb lelki löketre. A táborban résztvevő két előadó házaspár időszerű, az életünkre jellemző problémákról beszélt, mint például az összeveszés-kibékülés, az egység a házasságban, a gondviselésbe vetett gyakorlati hit jelentősége a családunkban, illetve a gyereknevelésről is megosztották tapasztalataikat és élményeiket. Feldolgoztunk közösen Kentenich atya egyik tanulmányát is, ami a Szűzanya hitéről szólt.

Az előadások után minden házaspár elvonulhatott megbeszélni a hallottakat és párhuzamba helyezni azokat saját életükkel. A gyermekfelvigyázóknak hála a házaspárok kizárólag egymásra figyelhettek néhány órát, így megkönnyítve a párbeszédet egymás közt. A témák révén sikerült újra felismerni hibáinkat, és tanácsokat kaptunk a kiküszöbölésükre is.

A családok közös reggeli/ebéd/vacsora ideje és a kirándulások remek alkalmak voltak a csoportos kikapcsolódásra. Különösen kiemelném az esti megosztó köröket, amikor a házaspárok leülhettek egymással, és együtt nagy körben megosztották tapasztalataikat, érzéseiket, azt, hogy a nehéz és súlyosnak tűnő családi helyzetekben hol ismerték fel a jó Isten gondviselését, így jobban megismerve egymást. Lélekemelő volt minden egyes nap. Köszönjük a szervezőknek és az előadóknak ezt a kellemes együttlétet.

Forrás: A temesvári püspökség sajtóirodája