Szent Ignác-i lelkigyakorlat Erdődhegyen

0
789

Háromnapos Szent Ignác-i lelkigyakorlatra került sor a szatmári egyházmegye világiak irodája szervezésében július 19-22. között, Erdődhegyen.

Témája az evangéliumi erények: szegénység, tisztaság, engedelmesség voltak a jezsuita Pakot Géza és világi munkatársak kísérésével. Huszonöten vettek részt a szatmári egyházmegyéből olyanok, akik Szent Ignác-i lelkiségű közösséghez tartoznak vagy kapcsolatban állnak ezekkel a közösségekkel.

A bevezetőben elhangzott, hogy lelkigyakorlat célja a jelen pillanatnak, az élet mélységének és színességének a megtapasztalása. 

A résztvevők felfedezhették a szegénységgel kapcsolatban az élet gazdagságát, a tisztasággal kapcsolatban a szabadságot, az engedelmességgel kapcsolatban a szenvedés szükségességét, a természetben való szemlélődés, szentírási részek vezetett meditációja, közös gyakorlatok és kiscsoportos megosztások segítségével.

A visszatekintésben elhangzott többek részéről, hogy fogalmak tisztázódtak, megtörtént egy rendszerezés az életükben, kevésbé használt imamódokat gyakorolhattak, olyan lelki megérintődést tapasztaltak, melytől remélik, hogy a hétköznapokban segítségükre lesz és kitart a következő lelkigyakorlatig.

Kujbus Márta