Vakációs bibliahét Székelyvarságon

0
1065

Az idén hetedik alkalommal szervezték meg Székelyvarságon a vakációs bibliahetet. A gyermekek már tanév közben többször is megkérdezték, hogy: „Tartunk-e bibliatábort az idén is?” 

Hála istennek, egy nagyon jó, összeforrott pedagógus csapat vállalta fel a szentírási üzenetek lelkes eljuttatását a székelyvarsági tanyavilágban élő gyermekek lelkébe. A csapatot Jánosi Gellért helyi plébános fogja össze. A jó hangulatú táborban a gyermekek minden évben egy bibliai történettel és a hozzá tartozó tanítással ismerkednek meg öt nap alatt, aktívan bekapcsolódva, énekelve, játékosan, kézimunkázva.  

Tanítónők, óvónők, az ifi csoport lelkes fiataljai és a jövendő ifisek 25 fős segítő csapata vállalta fel ebben az évben, hogy Jákob pátriárka életét megismertetve a gyermekekkel, kibontja előttük a gondviselő Isten nagyszerű tetteit az Ószövetség nagy alakjának az életében, de ugyanakkor mindenki saját életére tekintve is felismerheti Isten gondviselő szeretetét. Az első évben 70 gyermek vett részt a bibliahetünkön, ebben az évben már 110-en kapcsolódtak be a táborunkba. Akik néhány éve kisiskolásként vettek részt, most lelkesen kérdezik: „Jöhetünk-e szerepelni a bibliahéten?”

Minden segítő már hetek óta készíti a díszleteket, készül a bibliahétre, van, aki a kézimunka levezetését vállalta fel, mások az énektanítást vagy a játékok levezetését. Két ifi csoportos lány minden reggel 10 perc reggeli tornával űzte el az álmosságot a vakációban is korán kelő gyermekek szeméből. A szervező csapat munkáját erkölcsileg és anyagilag is a helyi közösség támogatja. Mindenki azzal segít, amivel tud. Van, aki a szendvicseket készíti, kávét főz a szervező csapatnak, van, aki a résztvevők számára fagyit, kalácsot, édességet biztosít, hogy a test is felüdüljön a lélekkel együtt.

A vakációs bibliahét jól kiegészíti a vallási nevelést, keresztény értékrendünk továbbadásának szilárd alapját képezi. Bízunk benne, hogy a tábor hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek elfogadóbbá és önállóbbá váljanak, és reméljük, hogy felnőve ők is fontosnak tartják majd ezen értékek megélését és továbbadását.

Fábián Emília tanítónő

MEGOSZTÁS