A szeretet nem múlik el soha! – a Boldog Özséb-plébánia ifjúsági tábora

0
898

A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánia szervezésében az idei évben Gary Chapman 5 szeretetnyelvének témájában zajlott a közel egy hetes tábor. A hétről – hétre aktív ifjúság őszi és tavaszi csapatépítő, lelki hétvégéit a nyári tábor koronázta meg. Örömteli 5 napot tud a fiatalság magáénak, a szeretetnyelvek mélyebb megismerése által értek el az év tematikájának méltó befejezésére. Örömteli perceket éltek át, melyet olykor beárnyékolt Kovács József, segédlelkész távozása. Az alábbiakban a fiatalok beszámolóját olvashatjuk, illetve egy összefoglaló videót is láthatnak a tábor élményeiről.

Július 11-15. között zajlott ifjúsági csoportunk nyári tábora a bálványosi erdőben, a Gorgánban. Számunkra ez az ifi tábor sem okozott csalódást. Közelebb kerültünk önmagunkhoz, és egyben társainkhoz is, felfedezve saját szeretetnyelvünk. Gary Chapman öt szeretetnyelve volt idei táborunk témája, minden napra egy szeretetnyelv kibontásával. Olykor voltak szomorúbb pillanatok a Kovács József tisztelendő úr áthelyezése miatt, de ellensúlyozták az együtt eltöltött szép és humoros pillanatok.

 Rájöttünk mennyire nehéz valójában felismerni egymás szeretetnyelvét, de a továbbiakban nem fog akkora fejtörést okozni, Kerekes László püspök, Fülöp László papbácsi és a Tisztelendő úr előadásaiknak hála. Két túrában is részünk volt, egyik utunk a bálványosi Csiszár fürdőhöz vezetett, míg a másik a gorgáni tetőre. Mind a két helyen gyönyörű és feltöltő szentmisén vettünk részt, amit az ifi zenekara még szebbé varázsolt.

 Finomabbnál finomabb ételeket ettünk és még az idő is kedvező volt. Szerdán különleges vendégünk érkezett, a püspök úr, a mi szeretett Laci atyánk, ki mindnyájunk arcára hatalmas mosolyokat varázsolt. 

A megszokott, családias légkörben tartott szentségimádás áldás volt mindannyiunk számára, és ez volt az a pont, amely megkoronázta az együtt töltött pár napot. 

Az esti tábortűzre, film nézésre, előadásokra, közös zsolozsmázásokra vagy akár szimpla beszélgetésekre örömmel gondolunk vissza. Üzenőfalunknak és a tábori kisfüzetnek köszönhetően átéreztük, hogy mennyire szeretve vagyunk ebben a közösségben.

 Minden ott eltöltött perc és ember ajándék volt számunkra. Hála és köszönet mindenért és mindenkiért!

Bándi Blanka és Marthi Kriszta beszámolói