Móka, jókedv, kacagás – a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ nyári tábora

0
684

Akárcsak a kék ég, úgy a boldogságuk is felhőtlen volt a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központba járó fiataloknak. Vidámsággal, jókedvvel töltötték meg a már számukra ismerős pottyondi Erdei Iskola udvarát – előző évekhez hasonlóan újra itt került megrendezésre a nyári táboruk július 18-20 között.

Alig érkeztek meg, máris előkerültek a csomagtartóból a labdák és birtokba vették a kosárlabdapályát és ping-pong asztalt. A hangulat fokozódásról Toby, a kilenc hónapos beagle, gondoskodott, akit a fiatalok nagy előszeretettel sétáltattak és simogattak. Ebéd után meglepetés várta a teraszon: megnézhették, hogyan készül a vattacukor, és aki szerette volna megkóstolni sorban állt érte.

A szabad tevékenységek mellett sok színes foglalkozásban volt részük: kézműveskedés, séta a közeli réten, gyógynövényekkel, madarakkal való ismerkedés, játékok, énekek és mondókák tanulása. Az esték mindig a közkedvelt programommal záródtak: tábortűz és közös táncos-zenés mulatság. A szórakozás mellett, a pedagógusok és önkéntesek hangsúlyt fektettek a fiatalok önállósodására, önbizalmuk megerősítésére, valamint a helyi közösség érzékenyítésére: az uzsonnát saját maguknak készítették el, fát gyűjtöttek az esti tábortűzhöz, étkezés előtt megterítették az asztalt, és a közeli üzletben is vásároltak.

Utolsó nap a közösen elkészített plakátban gyönyörködtek, abban a reményben, hogy jövőre újból visszatérhetnek a felejthetetlen emlékeket őrző helyre. A tábor elérte a célját: a pár nap alatt a fiatalok minőségi időt töltöttek egymással, élményekkel gazdagodtak és erősödött az önbizalmuk.

A tábor a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, valamint a szülők támogatásával valósult meg.

Forrás: Caritas, György Mária Angéla