Lelki béke a zarándoklat gyümölcse

0
803

Vass Csaba lazarista szerzetes, a nagyváradi Katalin-telepi templom plébánosa zarándoklatot szervezett Rómába és Assisibe a plébánia hívei számára.

A július 8-13 között zajlott zarándoklat idején sok élményben volt részük a zarándokoknak. Kiemelkedő élmény elsősorban minden közös szentmise: Balatonszemesen, Orvietóban, Rómában a lazaristák központi házában, Assisiben mind a töltekezés pillanatai voltak.

A zarándoklatnak több állomása volt: Orvieto, Róma, Assisi, San Marino. Rómában vasárnap délben ott volt a zarándokcsapat a Szent Péter-téren, együtt imádkoztak Ferenc pápával. Ezt követően megcsodálták a város szépségeit. A római forgatag után Assisi békéje és csendje érintette meg a szíveket.

Egy héttel ezelőtt érkeztek vissza Rómából, de a töltekezés hatása még tart a hétköznapokban is, hiszen minden résztvevő nyitottan, lelki élményekre szomjasan készült, indult, vett részt a zarándoklaton, így sikerült a szív békéjét hazahozni az itthoni közösségnek. A nagyváradi Katalin-telepi templom az egyetlen a Kárpát-medencében, mely a Csodásérmű Boldogasszony tiszteletére lett felszentelve.

MEGOSZTÁS