Hinni, szolgálni, örülni – Napközi tábor gyerekeknek

0
757
Fotók: A temesvári püspökség sajtóirodája

Hinni, barátkozni, szolgálni, ünnepelni, örülni” mottóval tartott július 11−15. között napközi tábort a magyar nyelvű I.−V. osztályos tanulóknak a temesvár-józsefvárosi plébánia a saját székhelyén. A táborozni vágyó gyerekeket naponta 9−13 óra között várták. A tábor mottója valójában az egyes napok témáját tükrözi: hit, barátság, szolgálat, szentmise, öröm.

Az egyházközség pasztorációját ellátó két lelkipásztor, Szilvágyi Zsolt püspöki helynök, plébános és Szabó Tibor egyházmegyei ifjúsági lelkész a tábor minden napjára egy-egy téma köré csoportosította a katekézist meg a tevékenységeket. Ily módon a tábor mottója valójában az egyes témákat tükrözi: hit, barátság, szolgálat, szentmise, öröm. A tevékenységekbe bekapcsolódott Bukovics Erika Mária schönstatti nővér, ifjúsági referens, Miklós Renáta Notre Dame nővér, valamint Barabás Mónika, Kovács Krisztina és Dániel Krisztina önkéntesek.

A tábor harmadik napján, amely egyben a szolgálat napja is volt, a gyermekek a két lelkipásztor vezetésével a Romániai Máltai Szeretetszolgálat temesvári filiájának székhelyét keresték fel, ahol idősotthon és szociális konyha is működik. A kis vendégeknek alkalmuk nyílt megismerkedni a szervezet történetével, jelenlegi tevékenységével, továbbá találkoztak az idősotthon lakóival is. A gyermekek nem érkeztek üres kézzel: saját készítésű ajándékkal, valamint édességgel lepték meg az idős embereket, elbeszélgettek velük és énekeltek nekik. Zárásként a máltai szervezet kerti pavilonjában fagylalt és üdítő várta őket.

Forrás: A temesvári püspökség sajtóirodája