Újabb nagybányai idősek részesülhetnek a Caritas szociális szolgáltatásaiban

0
831
Fotók: Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet

A következő hét hónapban, a meglévő ellátottak mellett, további negyvenöt, 65 évnél idősebb lakos kaphat rendszeresen ebédet, illetve vehet részt az aktív idősödést népszerűsítő szocializációs programokon.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nemrégiben fejezte be az Együtt az időseinkért! POCU-projekt gyakorlatba ültetését Nagybányán. A projektnek köszönhetően bővült a szervezet két meglévő szociális szolgáltatása: az idősklub és a szociális konyha, továbbá két új intézmény jött létre: egy idősnapközi és egy mobil étkezde. A négy szociális szolgáltatás révén a Caritas összesen 196 nagybányai szépkorú életminősége terén ért el javulást az elmúlt huszonöt hónapban.

Bár a projekt lezárult, a szervezet folytatja a megkezdett munkát. Így a következő hét hónapban a nagybányai Caritas-idősklub húsz új ellátott számára szervez majd szocializációs programokat, eseményeket, és nyújt tanácsadást. Az idősnapközi további öt személy számára biztosít nappali felügyeletet, nyújt tisztálkodási lehetőséget, szocializációs programokat, kíséri figyelemmel egészségi állapotukat. A szociális konyha tíz új idős ellátott számára főz majd meleg ebédet és biztosít tanácsadást, míg a mobil étkezde ugyancsak tíz, a szolgáltatásban eddig még nem részesült szépkorú számára szállít házhoz főtt ételt, és nyújt tanácsadást. A következő időszakban a négy szociális szolgáltatás további negyvenöt, 65 év feletti nagybányai lakos életébe hoz majd pozitív irányú változást.

Az érdeklődő időseket, valamint családtagjaikat a Caritas arra kéri, hívják bizalommal a 0262-218 058-as telefonszámot, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között vagy látogassanak el a George Coșbuc utca 54. szám alatt található titkárságra, hogy bővebb felvilágosítást kapjanak a szolgáltatások igénybevételének pontos feltételeiről.

Palincas Erika