Ferenc pápa júliusban az idősekért kér imákat

0
804

A pápa imavilághálózata közzétette a szentatya júliusi imaszándékát, amelyet videó formátumban is elérhetővé tesznek. Júliusban az idősekért kéri imáinkat.

Ferenc pápa videójában így fogalmaz: „Nem beszélhetünk a családról anélkül, hogy ne beszéljünk az idősek fontosságáról közöttünk. Soha nem voltunk ennyire sokan az emberiség történetében, de nem tudjuk, hogyan éljük meg ezt az új életszakaszt: az időskor számára sok segítségnyújtási projekt létezik, de kevés életterv. Mi, idősek, gyakran különösen érzékenyek vagyunk a törődésre, az elmélkedésre és a szeretetre. A gyengédség mesterei vagyunk, vagy azzá válhatunk. De még mennyire!

Ebben a háborúhoz szokott világban a gyengédség igazi forradalmára van szükségünk.

Ebben nagy felelősségünk van az új generációk felé. Emlékezzünk: a nagyszülők és az idősek a kenyér, amely táplálja az életünket, ők egy nép rejtett bölcsessége: ezért is jó ünnepelni őket, ezért hoztam létre egy nekik szentelt napot.

Imádkozzunk a gyengédség tanítóivá vált idősekért, hogy tapasztalatuk és bölcsességük segítse a legkisebbeket abban, hogy reménységgel és felelősséggel nézzenek a jövőbe! – zárja júliusi imaszándékát Ferenc pápa.

Forrás: Vatican News