Jézus, örök pap, te hívtad el őket. Hitvallást tettek az áldozópapjelöltek

0
1268

Jézus Szentséges Szíve ünnepén közösségi szentmise keretében tették le a hitvallást és hűségesküt az áldozópapjelöltek Kovács Gergely érsek jelenlétében. A hitvallás szavaival az áldozópapjelöltek elkötelezték magukat az egyház tanításának hűséges hirdetésére, megtartására, betartására és betartatására.

Június 29-én, Szent Péter és Pál apostolok ünnepén a 11 órától kezdődő szentmise keretében Kovács Gergely érsek hét diakónust szentel áldozópappá a főegyházmegye részére a gyulafehérvári székesegyházban: a gyergyócsomafalvi Baróti Tibor, a csíkszenttamási Biró Károly, a csíkszentdomokosi Bőjte Csongor, a kézdivásárhelyi Forró Csaba-Roland , a csíktaplocai Kerekes Péter-Miklós, a borszéki Mazai Tihamér és a hidegségi Timár József szerpapot.

Imádkozzunk értük:
Úr Jézus Krisztus, az Atyának Fia, örök főpap, te hívtad őket szolgálatodba. Te szóltál hozzájuk: Kövess engem! Saját papságoddal akarod megajándékozni őket. Kérünk téged, add nekik Szentlelkedet, hogy igazi papi emberekké legyenek. Add, hogy legyenek vidámak és bátrak. Adj nekik jósággal, önzetlenséggel, alázattal teli szívet. Legyenek józanok és éberek, egyenesek és fegyelmezettek, kitartók és dolgosak, szerények és nagylelkűek. Adj nekik nagy szeretetet irántad. Te élj bennük, légy szívük középpontja és életük egyedüli törvénye. Veled és benned imádkozzanak. Jézus, örök pap, Isten könyörülete, emberré lett szeretete, bíránk és életünk ura: te hívtad el őket. És te nem bánod meg adományaidat: minden szavad igen. Add, hogy szolgáid nyitott szívvel kövessék parancsolataidat, hogy kezüket az ekére tegyék, és ne nézzenek hátra, hogy a te erődben célhoz érjenek, rád találjanak, és mint papok szolgálhassanak. Hálából pedig szívüket adják neked és mindazokat a lelkeket, akiket örök szereteted országába juttatnak. Ámen.

Forrás és fotó: Seminarium Incarnatae Sapientiae

MEGOSZTÁS