Ézsau és Jákob nyomdokain járva

Bibliatábort tartottak a kézdivásárhelyi gyermekek számára

0
1153
Első alkalommal szervezték meg a bibliatábort. Fotók: kantai Szentháromság-plébánia

Három napra, június 16–18. között újra hangos lett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum udvara. Első alkalommal tartottak bibliatábort a kantai Szentháromság-plébánia szervezésében, amelynek témájához Ézsau és Jákob története szolgáltatta az alapot. A tábor a RendezŐ címet viselte.

Első nap Jákob és Ézsau születéstörténetén keresztül ismerkedtek meg a gyerekek Isten gondviselő szeretetével, továbbá az istengyermekség ajándékának értékességével. Második témaként a türelem került elő, amelyet a különböző feladatok és ügyességi játékok által tanultak meg a gyerekek.

A második nap Jákob meneküléstörténete és házassága elevenedett meg, amelyből a gyerekek megtanulhatták, hogy Isten a nehéz helyzetekben sem hagy egyedül, valamint, hogy az igazán fontos dolgokért meg kell harcolni, mint ahogyan Jákob is tette, hiszen tizennégy évet szolgált Ráhelért. A délután folyamán kiscsoportos foglalkozásokra és beszélgetésre került sor a téma elmélyítése céljából. A nap táncházzal, majd pedig imával zárult.

A harmadig nap során a résztvevők a megbocsátással ismerkedhettek meg Jákob hazatérés-történetén keresztül. A zárónap témája a megbocsátás és kiengesztelődés volt, ennek apropóján lehetőség volt szentgyónásra is.

A délelőtti tematikus előadásokat korcsoportokra osztott foglalkozások követték. A foglalkozásokat ifjúsági énekek, játékos vetélkedők és lelki beszélgetések színesítették. A tábor ünnepélyes szentmisével zárult, amelyben a résztvevők köszönetet mondtak Istennek és áldását kérték az elkövetkezendőkre. A tábor jó alkalom volt a lelkiekben való növekedésre.

A táborban közel kilencven gyermek vett részt, nulladikosoktól egészen ötödik osztályig, továbbá több tucat önkéntes. Köszönet Mészáros Tünde, Constantinescu Iringó, Bíró Zsuzsa és Dezső Zelinda tanárnőknek a segítségért.

A szervezők

Fotó: Farkas Balázs és Jancsó Máté