A versengéstől a kibékülésig. Bibliatábor Marosvásárhelyen

0
853

Az idei bibliatábort Marosvásárhelyen a belvárosi plébánia a Katolikus Magyar Bibliatársulattal karöltve szervezte június 13-15. között.

A szervezők három napra tervezték a programot, amely a Coen Alapítvány által kidolgozott bibliatáborok programjának gerincét követte. Elsőtől hetedik osztályos diákok voltak a résztvevők, akik reggel kilenctől délután 1-ig voltak jelen a programon.

Nagyon ügyes fiatalok segítették a kicsiket az apró kis jelenetek előadásában, a játékban, a csoportok vezetésében. A három nap témája Ézsau és Jákob testvérkapcsolata. Szóba kerültek többek között a versengés, aztán a civakodás és végül a kibékülés témái. Minden nap imádsággal kezdődött, majd énektanulás következett. Játékos foglalkozás és kézműveskedés is jelen voltak a napban. Szerda délután a szülők jelenlétében mutatták meg a gyerekek, hogy mit is tanultak a három nap alatt.

A legmélyebb és legfelemelőbb pontja a tábornak a harmadik napon történt, amikor a gyermekek a békétlenséget szimbolizáló kis csipeszeket, amelyek a bőrükre volt csiptetve, a keresztre tették, és megtanulták, hogy Jézus elvesz minden fájdalmat.

A bibliatáborból idén a résztvevők a kibékülés fontosságát vitték magukkal, ami ebben a háború fenyegetette időben fontos üzenet.

Balla Imre

Fotó: Csíki Csilla