Mesevilág a nagyváradi püspöki palota kertjében

0
1199

Mesevilággá változik a nagyváradi római katolikus püspöki palota kertje interaktív multimédia művészeti installációk segítségével a Magic Garden nevű projekt keretében szeptember 17. és október 15. között minden este, hangzott el ma sajtótájékoztató keretében.

Michael Haydn, a püspöki kamarazenekar egykori karmestere, Sissi hercegnő és több, a barokk püspöki palota, a székesegyház és Nagyvárad történelméhez kötődő személyiség is megelevenedik szeptember 17. és október 15. között a palota kertjében a Magic Garden elnevezésű program keretében. A projekt kezdeményezője a Why Not Us Egyesület, mely a kulturális örökség értékeit multimédiás installációk segítségével mutatja majd be. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség partnerként vesz részt a programban.

Böcskei László megyés püspök a sajtótájékoztatón azt mondta: a régióban egyedülálló kezdeményezés során a látogatók megismerhetnek majd számos érdekességet, személyiséget Nagyvárad történelméből, de felfedezhetik a püspöki palota kertjének kevéssé ismert növény- és állatvilágát. Egy újabb lehetőség, hogy új találkozások, felfedezések létrejöhessenek — fogalmazott a főpásztor.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

MEGOSZTÁS