Fontosak a fiatalok – Ifjúsággal foglalkozó szervezetek találkoztak

1
1185
Bár a különböző szervezetek működése különbözik, abban hasonlítunk, hogy mindannyiunk számára fontosak az erdélyi fiatalok, és feladatunknak tekintjük az értük és velük való közös munkát. Fotók: FIF Facebook-oldala

Kapcsolatépítés volt a célja annak a találkozásnak, ahol az ifjúsággal foglalkozó szervezetek gyűltek össze kedden, június 7-én a Jakab Antal Tanulmányi Házban. A Keresztirány Erdélyi Katolikus Ifjúsági Szolgálat, az Erdélyi Háló Egyesület, a Gyulafehérvári Caritas, a Máltai Szeretetszolgálat, a Szent Gellért Alapítvány, a Romániai Magyar Cserkészszövetség, az erdélyi ferences szerzetesrend, a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség és a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (munkatársai mellett a tavalyi év végén kinevezett ifjúsági kerületi lelkészekkel) egyaránt képviseltette magát a szervezetek számára megszervezett találkozón. Az eseményről Lázár Annamária, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) munkatársa számolt be.

Valljuk, hogy mindannyiunk munkája hatékonyabb és eredményesebb tud lenni, ha tudjuk, hogy kire számíthatunk, kitől kérhetünk segítséget, ezért tartottuk fontosnak ezt a találkozást. Egy tartalmas napot tölthettünk el egymás társaságában, keresve a kapcsolódási lehetőségeket és a közös pontokat. A délelőtt egymás megismeréséről, a szervezetek működésének feltérképezéséről szólt, miközben kiderítettük azt is, hogy közösen több, mint tízezer fiatalt érünk el Erdélyben. Ebéd után kerestük az együtt dolgozás lehetőségét, és megpróbáltunk néhány konkrétumot is leszögezni.

Közel sem merítettünk ki minden témát és kérdést, fontos felismerés volt azonban, hogy bár a különböző szervezetek működése különbözik, abban hasonlítunk, hogy mindannyiunk számára fontosak az erdélyi fiatalok, és feladatunknak tekintjük az értük és velük való közös munkát, mindennek alapját pedig a hit, az istenkapcsolat jelenti számunkra. Megerősítő és bátorító volt a tudat, hogy egyikünk sincs egyedül, és emiatt támogathatjuk egymást.

Ezért is volt egyértelmű, hogy van létjogosultsága az ilyen jellegű találkozóknak, és megállapodtunk, hogy lesz folytatás, hiszen a találkozók távlati céljai között szerepel a kapcsolatépítésen túl a tapasztalatcsere, a munkánk összehangolása és az együttműködés kiépítése is, amik tekintetében még bőven van, ahová közösen fejlődni.

Lázár Annamária