Tehetséges tanulókat díjaztak a Gerhardinum-líceumban

0
777
Fotók: a temesvári egyházmegye sajtóirodája

Május utolsó két napján a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum nagytermében a tanintézet vezetősége elismerésben részesítette azokat a diákokat, akik a különböző versenyeken, megmérettetéseken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Május 30-án, hétfőn a magyar osztályok tanulóinak díjazásán jelen volt Molnár András ügyvéd, az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnöke, május 31-én, a román nyelven tanuló diákok díjazásán pedig Buzatu Daniela iskolai hitoktatásért felelős tanfelügyelő. Dirschl Johann általános helynök, egyházmegyei tanfelügyelő mindkét eseményen részt vett.

A tehetségnapot Kocsik Zoltán lelkipásztor, a líceum igazgatója nyitotta meg. A hangulatos rendezvényen a jelen lévő tanulók közül többen énekkel, verssel szórakoztatták az egybegyűlteket. A magyar tehetségnapon meghívottként jelen volt Makkai Barbara pszichológus, aki előadásában arra hívta fel az egybegyűlt szülők és pedagógusok figyelmét, hogy a gyermek szellemi és fizikai adottságai mellett a tehetség kibontakoztatásában jelentős szerepe van a tanulásnak, a gyakorlásnak, a szülők, tanárok, mentorok szakszerű irányításának. Az előadó végezetül három kulcsszót említett, amire a szülőnek és az oktatónak kiemelten oda kell figyelnie: kíváncsiság, közösség és kitartás.

A díjazottakat Jakab Ilona igazgatóhelyettes szólította színpadra.

Forrás és a díjazott diákok névsora: a temesvári egyházmegye sajtóirodája