Gyermeknap a kolozsvári Szent Mihály-plébánián

0
1065
Fotók: Cziple Hanna-Gerda

A tavalyi nagy érdeklődésnek örvendve idén is ,,Bizony az Úr ajándéka a gyermek.”(Zsolt 127,3) mottóval gyermeknapi sokadalmat tartottak a kolozsvári Szent Mihály-plébánián. A képek magukért beszélnek: sok mosoly, sok nevetés, jó idő, lelkes szülők, boldog gyermekek, elégedett szervezők.

Június elsején a gyermekeket ünnepeljük, azokat is, akikben a gyermeki én még elevenen él. Kolozsvár főtéri plébániájának udvara már délelőtt hemzsegett a kicsi és nagy talpaktól egyaránt. Nagyszámú emberseregre számítottak a szervezők, ugyanis 57 család regisztrált előzetesen a gyermeknapi programokra. Mozgás, mese és kézművesség várta a kicsiket, kávé (és misebor), beszélgetés és lelki program a szülőket és a felnőtt érdeklődőket.

Gyöngyfűzés, virágkészítés és bogozás Imre Edit SSS társaságában zajlott, nem messze tőle pedig a nagy fiúérdeklődésnek örvendő barkács-szekciót Árpi bá’ irányitotta. Dalolni lehetett Kingricával, majd később szülők, gyermekek közösen játékosan tanultak énekeket Márton Szabolcs kolozsvári kántorral. A KETT-módszeres interaktív mesefeldolgozáson sok gyermek vett részt, Székely Beáta vezetésével pedig mindannyian mosolyogva léptek ki a hittanterem ajtaján.

Hosszú kígyózó sor várt Orsinál, aki arcfestékeivel hercegnőt, pillangót, dinoszauruszt, katicát varázsolt a kicsikből. Míg a gyermekek a délelőtti programokon vettek részt, Homa Ildikó SSS és Bereczki Szilvia sa-val a felnőttek szakadhattak el a hétköznapoktól, fellélegezhettek a zsúfolt midennapokban.

A plébánia parkolójában mindeközben ugrálóvárral, asztalitenisszel, rollerrel, hullahopp karikával, tollaslabdázással lehetett élvezni a sokáig napfényes gyermeknapot. Mindenki az ebédidőt várta leginkább, mivel a plébániát átjárta a Rhédey vendéglő által készített ebéd illata.

Köszönet a szervezőknek, szülőknek, gyermekeknek!