Együtt többre vagyunk képesek

0
887
Fotók: Olaszi Római Katolikus Plébánia Facebook-oldala

Több mint ötven résztvevővel zajlott május 14-én a Várad és Várad-környéki fiataloknak szóló regionális ifjúsági találkozó. A „Barátaimnak hívlak titeket!” (János 15,15) mottóval tartott találkozóról Babota Andrienn számolt be az Olaszi Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán.

A nap mottója Jézus szavait idézi, melyben minket a barátjának mond. A fiatalok többek között arra próbálták megtalálni a választ, hogy hogyan lehet Jézus a legjobb barátunk. Az ifjúsági találkozóra összegyűlt fiatalok részt vettek egy akadályversenyen, ahol hat különböző feladatot kellett megoldani csapatban, ezzel rávilágítva, hogy együtt többre vagyunk képesek, mint egyedül.

A találkozón megtisztelt minket jelenlétével Böcskei László megyés püspök, aki a szentmisét celebrálta. Szeretnénk köszönetet mondani, amiért velünk tartott a nap folyamán Vakon Zsolt ifjúsági lelkész, a kispapok, illetve hálásak vagyunk Mátyás Fisher Enikő tanárnőnek és Blanka nővérnek a találkozó alatt nyújtott segítségért.

Akik nélkül ez a nap nem sikerülhetett volna ilyen jól, nem ment volna minden gördülékenyen, a Barát(ok)-ifi tagjainak is hálával tartozunk. Köszönöm a napokon át tartó munkát, köszönöm, hogy vagytok nekünk!