Többezer látogatót érdekelt a nagyváradi Múzeumok Éjszakája

0
1114
Fotók: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Facebook

Közel háromezer érdeklődőt vonzott a Múzeumok Éjszakája Nagyváradon. A túrán többek között a Szent László-termet, az erdélyi festőművészek tárlatát, a Művész műterme kiállítást, a székesegyházat és a Gránátalma Patikatörténeti Múzeumot lehetett megtekinteni.

A látogatókat Böcskei László megyés püspök köszöntötte a püspöki palota előtt. Külön megköszönte a szervezők munkáját, a Festum Varadinumot nyitó körmenet előtt ugyanis nem volt egyszerű erre az alkalomra látogathatóvá tenni a kiállításokat.

„Két év után kicsit újra fellélegezhetünk, újra szabadabban mozoghatunk. Keressük a lehetőségeket, hogy lelkileg is töltekezhessünk. Külön öröm számomra, hogy sokan itt kezdik a ma esti zarándoklatot, a püspöki palota kertjében” – köszöntötte a látogatókat a megyés püspök. A múzeumok kedvelői megtekinthették a püspöki palota épületének látogatható részét: a Szent László-termet, az egyházművészeti gyűjteményt, a Böhm-gyűjteményt, a Művész műterme kiállítást és egy Ady Endre-kiállítást is, amit hivatalosan egyébként kedden nyitanak meg. A püspöki palotában idén újdonsággal is várták az érdeklődőket: most már a második emeletre is felmehetnek a látogatók. A székesegyház látogatása mellett Böcskei László a patiktörténeti múzeumra is felhívta a figyelmet, majd ő maga is kiosztott néhány belépőjegyet a látogatóknak.

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye/Facebook