Mark Wahlberg színész arra biztat: imádkozzunk rózsafüzért

0
1110
Fotó: Mark Wahlberg Facebook-oldala

Az ismert hollywoodi színész Instagram oldalán buzdította több mint 18 millió követőjét arra, hogy imádkozzanak rózsafüzért.

Wahlberg legújabb filmjét, a Father Stu címűt, amely valós történetet dolgoz fel, a nagyhéten mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban. A súlyos betegségben fiatalon elhunyt Stuart Long a filmbeli egykori bokszoló, akiből katolikus pap lett, és tömegek jártak hozzá lelkivezetésre; a rehabilitációs központ előtt várták, ahol élt, hogy kiguruljon kerekesszékével, és találkozhassanak vele.

Mark Wahlberg, aki sokszor megvallotta már hitét a nyilvánosság előtt, a katolikus Hallow alkalmazásnak kölcsönözte a hangját. A Hallow az egyik legnépszerűbb vallásos applikáció az Államokban. Ebben az alkalmazásban a színész imádkozza a rózsafüzér titkait, valamint a középkori eredetű, Loyolai Szent Ignác által is kedvelt Anima Christi imát („Krisztus lelke, szentelj meg engem…”) és a Szentlélek-hívó fohászt. Az alkalmazásban a Father Stu filmbeli hangfájlokat is meg lehet hallgatni. A Hallow egyes szolgáltatásai, köztük a rózsafüzér ingyenesen hozzáférhető, a teljes kínálat azonban pénzdíjas.

Az Instagramon közzétett videójában Mark Wahlberg elmondja: „Rengeteg üzenetet kapok olyanoktól, akik mindennap imádkozzák a rózsafüzért és békére lelnek általa. Gyönyörű üzenetekben írják meg, hogy velem imádkozták a rózsafüzért a Hallow appban…”. A színész megragadja a kínálkozó lehetőséget, hogy sokmilliós követőtáborát kitartó imára biztassa. Rózsafüzéres posztja alatt sokan megköszönik tanúságtételét, illetve sokan megosztják, hogy a Hallow applikációval közös kezdeményezése miatt fontosabb szerepet tölt be az életükben az ima, mint korábban.

Wahlberg felkavaró, nagyrészt saját pénzből finanszírozott, hitről szóló filmjéről korábban ITT írtunk.

Forrás: Magyar Kurír; Aleteia.org