Végzettjeit ünnepli a teológia kar

0
1451
Ballagás a teológia karon. Illusztráció

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem az alumni napok keretében végzettjeit ünnepli, velük ünnepel május 12–14. között. A programsorozatba az idén is bekapcsolódik a Római Katolikus Teológia Kar is. Kollégánknak, Szász István Szilárdnak, a kar végzettjének ítélte a kar vezetősége és a végzettek közössége az idei alumni-díjat.

Csütörtökön, május 12-én a központi rendezvényekkel kezdődik a program du 6 órakor dr. Daniel David rektor megnyitó beszédjével. Az alumni gála keretében díjazzák minden kar érdemes végzettjét. Mind a kar alumni-közössége, mind az elöljáróság az idei díjra dr. Szász István Szilárdot jelölte, aki az elmúlt években jelentős mértékben hozzájárult a kar arculatának megtervezéséhez, programjainak megvalósításához és népszerűsítéséhez.

A kar folytatja a tavaly elkezdett alumni galéria sorozatot is, amelynek keretében három olyan személyt mutat be, akik az oklevél megszerzése után példamutató közösségi tevékenységet folytatnak:

• Deme Gabriella, a maroshévízi Kemény János-líceum igazgatónője;

• Szőcs Csilla, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség munkatársa;

• Kovács József kézdivásárhelyi segédlelkész, cserkész- és ifjúsági csoportok vezetője.

Pénteken, május 13-án a kari szintű programra kerül sor, amelynek első elemeként a Mária Rádió hullámhosszán Ferencz Emese meghívására dr. Holló László egyetemi tanár, dr. Lukács Ottilia, dr. Csonta István, Nagy Gabriella, György-Pethő Krisztina, Dicu Ramóna és Luka Gabriella beszélgetnek a teológiai önarckép-kísérletről, azaz a teológiaoktatás küldetéséről. Este 18 órakor dr. Marton József ny. egyetemi tanár lesz az online alumni találkozó meghívottja.

Marton József nemzedékek hosszú sorát tanította és éveken keresztül igazgatta a kar sorsát, így egy nagyon érdekes vissza- és előre tekintő beszélgetésre számíthatunk. Szombaton az egyetemi parkban sportrendezvényekkel, koncertekkel, előadásokkal folytatódik az alumnusok programja.

A program magyar nyelvű oldala: https://alumni.ubbcluj.ro/alumni-napok/
A Mária Rádió élő adása itt követhető: http://www.mariaradio.ro/elo-adas
Az alumni találkozó Zoom-linkje: https://zoom.us/j/97988409161?pwd=RmJNT1RsWWhOOFFxK0tIdFZ6SWgyUT09#success.

András Szabolcs

MEGOSZTÁS