Magyarországi főpap lesz a csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka

0
3864
Pünkösdi búcsú 2021. Fotó: Csúcs Mária

Szeretettel várják a zarándokokat Csíksomlyóra, a pünkösdi fogadalmi búcsúra a kegyhely ferences őrei. Meghívójukat és a búcsú programját adjuk közre.

Kedves zarándok testvéreink, dicsértessék a Jézus Krisztus!

Nagy öröm és hála van a szívünkben, hogy Isten kegyelméből a hagyományos keretek között tarthatjuk meg az idei pünkösdszombati fogadalmi búcsúnkat, amelyre mindannyiukat szeretettel várjuk!

Pünkösdi búcsúnk mottója ferences rendünk jelmondata: Pax et bonum! Béke és jóság! Assisi Szent Ferenc atyánk a béke és a kiengesztelődés jegyében élte életét, és hirdette minden teremtménynek a mi Urunk Jézus Krisztus szent evangéliumát. Rendalapítónk lelkületével és pártfogása alatt zarándokoljunk együtt a csíksomlyói segítő Szűzanyához, hogy égi édesanyánkkal együtt, és közbenjárására kérjük a fölséges és dicsőséges Istent: „Tarts meg minket őseink szent hitében és erényeiben! Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak!”

Fogadalmi búcsúnk főcelebránsa és szónoka dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz, akinek ezúton is köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat!

A felkészülés és a búcsú programja

Május 27. – június 4. – kilenced pünkösd ünnepére; péntek, június 3. – 17.00 imaóra a kegytemplomban; 18.00 nyitó szentmise, amelyet ünnepi rózsafüzér követ.
Péntekről szombatra virradóan virrasztás a kegytemplomban
Pünkösdszombat, június 4. – 7.30 szentmise a kegytemplomban; – 10.30 a kordon indulása a kegytemplom előtti térről a Hármashalomoltárhoz; – 10.00 ünnepélyes rózsafüzér a nyeregben; – 11.00 szentségimádás a nyeregben; – 12.30 ünnepi szentmise a nyeregben, amelynek főcelebránsa és
szónoka Udvardy György veszprémi érsek; – 17.00 csángó szentmise a Szent Péter és Pál-plébániatemplomban; – 18.00 pünkösdi vigília szentmise a kegytemplomban.
Szombatról vasárnapra virradóan virrasztás a kegytemplomban.
Pünkösdvasárnap, június 5.: a szentmisék sorrendje a kegytemplomban: 7.00, 8.00, 10.30 és
18.00; hétfő, június 6. : a boldogságos Szűz Mária, az egyház anyja (emléknap), a szentmisék e nap is ünnepi sorrendben lesznek a kegytemplomban: 8.00, 10.30 és 18.00.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy imádságos lelkülettel, a békét és a kiengesztelődést előmozdítva közösségeinkben, készüljünk nagy ünnepünkre! Szeráfi szent atyánk szavaival üdvözöljük mindannyiukat: az Úr adjon nektek békességet!

Szeretettel és imával,
a csíksomlyói ferences testvérek