Igent mondok: zenés áhítat Kaplonyban

0
951

Május 8-án megtartották a találkozás napját az Igent mondok női lelkigyakorlat keretében. A kaplonyi Szent Antal-templomban zenés áhítatot tartott a gyerekek és fiatalok lelkes csapata.


A verses-zenés összeállítás középpontjában Mária élettörténete állt, amiből minden nő tanulhat, és amivel azonosulhat, bármely életszakaszban, élethelyzetben van. Szent-Gály Kata máriás verseit különböző korú lányok, nők szavalták a zenés áhítaton. A kivetített képek a Szűzanya alakját idézték fel, mind jelenkori magyarországi festőművészek munkái.

Suhárt Evelin Haydn- és Bach-zongoraművekkel, Baumgartner Márk kántor kórusa pedig ifjúsági dalokkal örvendeztette meg a hallgatóságot. A zene sokszínű dallamainak imádságos üzenete közelebb vitte a résztvevőket a Szűzanyához, aki gondoskodó szeretetével, érzékenységével követendő példaként áll mindannyiunk előtt. Az összegyűjtött pénzadományokat egy három éves kislány gyógykezelésére ajánlották fel.
Végül a szervezők köszönetet mondtak Tímár Asztrik ferences szerzetesnek, aki helyet adott ennek az imádságos alkalomnak, és mindig nyitott szívvel, lelkesedéssel fogadja a zenével kapcsolatos megmozdulásokat, kezdeményezéseket.


Tyukodi Beáta SJC ráhangolódásként G. Valles jezsuita atya gondolataiból idézett: „Az érzékenység csodákra képes. Ez Miasszonyunk erénye. Egy nő erénye. A legtöbb, amit az érzékenységről mondhatok, a legnagyobb dicsérete és igazi nemessége abban áll, hogy női erény. Női a legjavából. A nő, az anya, a menyasszony erénye. A finom ráhangoltság, a végtelen gyengédség, a lágy érintés. A nők kiváltsága és boldogsága.”

MEGOSZTÁS