Anyák napja Kézdivásárhelyen

0
1000

Szentmisével egybekötött anyáknapi ünnepséget tartottak a kézdivásárhelyi Szentháromság-templomban május 1-jén, vasárnap. Az első alkalommal tartott ünnepség idejére zsúfolásig megtelt a templom.

A szervezők a 11 órás szentmisét választották ki, amelynek keretében jónak látták köszönteni a közösség hölgytagjait. A szentmise a szokásos módon folyt, a jelenlévők együtt imádkoztak és adtak hálát Istennek az édesanyákért, akik Isten mosolyaivá válnak a mindennapokban.

A szentmise végén kézdivásárhelyi Szeretetiskola diákjai Kelemen Kata tanítónő vezetésével az oltár elé vonultak és ott megállva kezdték az anyáknapi köszöntőt. Először tematikus versek hangzottak el a szeretetiskolás gyerekek előadásában, majd pedig anyáknapi énekléssel lepték meg a jelenlévőket.

A lelket melengető verses-zenés összeállítás után a ministránsok virággal és képeslappal lepték meg az édesanyákat és a szentmisén jelenlévő hölgyeket.

A jelenlévők elérzékenyedve adtak hangot örömüknek az anyáknapi műsor kapcsán, a szervezők biztosítottak mindenkit, hogy az új kezdeményezést jövőre is megismétlik.

Kézdivásárhelyi Szentháromság Plébánia

Fotók: Farkas Balázs