Összerázós nap Komandón

0
1209
Fotók: Debreczi Hanna, Tóth Ágota

Nem titkolt szándék, hogy további összerázós napot szeretnének szervezni a kovásznai egyházközségben, látván a szerdai nagysikerű ifjúsági nap örömét és boldogságát a résztvevő gyerekek arcán. Sportoltak, bográcsoztak, imádkoztak, énekeltek együtt április 27-én, szerdán.

A kovásznai Kikapcs-olsz ifjusági csoport szervezésében és Péter Arthur plébános vezetésével Komandón szervezték meg az első „Összerázó” névre keresztelt ifjúsági rendezvényt a kovásznai egyházközség fiataljainak szerdán. Közel harminc fiatalra számítottak a szervezők így az első alkalommal, de majdnem a duplájára nőtt a létszám, hiszen közel hatvan fiatal, kis és nagyiskolás – kovásznai és komandói – fiatal jött el a rendezvényre, amelynek az épülő és lassan teljesen elkészülő, a magyar kormány támogatásával létrejött komandói óvoda adott otthont. Az ifjúsági napon a résztvevők a játékok és kreatív foglalkozások sokszínűségével találkoztak, a szervezők ötletei alapján.

Volt sport és sok mozgás, egészen addig, míg az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz. Végül az eső sem szegte kedvét a sok fiatalnak, az óvoda épületében folytatódott a szórakozás és a munka, amíg az udvaron a bográcsban főtt a finom ebéd. A bográcsozás után imaórát tartottak, közös imádkozással, illetve sokat énekeltek, amelyben a Kikapcs-olsz ifjusági együttes tagjai segítettek. Az imaóra Péter Arthur plébános áldásával zárult, amely után folytatódtak a foglalkozások. A fiatalok elmondásuk szerint várják a folytatást, mert a programok valóban közelebb hozták őket egymáshoz.

Jánó Árpád kovásznai akolitus