Jubileumi és emlékérmeket adományoztak a Temesvári és a Szatmári Egyházmegyékben

0
1098
Varga Péter karnagy kitüntetése. Fotó: a Szatmári Egyházmegye Facebook-oldala

Ezüst jubileumi érmet készíttetett Roos Márton ny. temesvári püspök az idei húsvét, valamint az egykor túlnyomórészt svábok lakta bánsági település, Kiskomlós / Comloșu Mic / Ostern alapításának 250. évfordulója alkalmából. A Szatmári Egyházmegyében Varga Péter karnagyot tüntették ki Boldog Scheffler János-emlékéremmel.

Húsvéti ezüst jubileumi érem

A húsvéti ezüst jubileumi érem kivitelezője a szegedi Szabó Tamás ötvös ÉremVerde cége. Húsvét ünnepe és a negyed évezredes jubileum alkalmából a ny. temesvári püspök ezt az érmet és egy üdvözlőlapot adományoz a jelenleg a zsombolyai plébániához tartozó kiskomlósi római katolikus közösség minden tagjának. Az érem középső mezője a feltámadt Jézus Krisztust ábrázolja, ahogyan az Kiskomlós település 1773-ból fennmaradt pecsétjén is látható. Roos Márton ny. temesvári püspök az ünnep alkalmából jubileumi emlékérmet adományozott Pál József Csaba temesvári főpásztornak, a püspöki aula papságának, Lukjian Pantelić budai püspöknek, a temesvári szerb ortodox egyházmegye adminisztrátorának, Saša Iašin ivándai szerb ortodox parókusnak, Stevan Bugarskinak, zsombolyai és csanádi római katolikus plébánosnak, a Banat Múzeum vezetőségének és munkatársainak, a püspöki hivatalban dolgozó közeli munkatársaknak, valamint a Bánsági Német Demokrata Fórum vezetőségének.

Forrás: Temesvári Egyházmegye

Boldog Scheffler János-emlékéremmel tüntették ki Varga Péter karnagyot

Schönberger Jenő szatmári megyés püspök Boldog Scheffler János-emlékéremmel tüntette ki Varga Péter karnagyot a 25 éven át Isten dicsőségére végzett, hitből fakadó és lelkiismeretes munkájáért. A díjat Schönberger Jenő püspök és Hársfalvi Ottó helynök, a szatmári székesegyház plébánosa adta át.

A Scheffler János boldoggá avatásának (2011. július 3.) emlékére készített ezüst emlékérem előlapi felirata: „JÁNOS SCHEFFLER EPISCOPUS ET MARTYR. BEATIFICATIO 03 JULII 2011”. Hátoldalán a szatmári püspöki címer és felirat: „EPISCOPUS SATMARIENSIS 1942-1952”. Fritz Mihály szobrász és éremművész alkotását az Érem Verde szegedi műhelyében Szabó Géza (1939–2018) ötvösmester készítette el.

Forrás: a Szatmári Egyházmegye Facebook-oldala