Együtt az úton – Kerületi ifjúsági lelkinap Kolozsváron

0
1140
Képek: Fr Pantea Tibor OFM

Virágvasárnap előtti napon zajlott a kolozs-dobokai, belső-szolnoki, valamint aranyos-tordai főesperesi kerületek közös nagyböjti lelkinapja. Az eseménynek a kolozsvári ferences templom és kolostor adott helyet és több, mint 70 fiatalt gyűjtött össze. A lelkinap meghívottja Kovács Szabolcs érseki titkár volt. Hajós Csenge beszámolóját olvashatják.

A lelkinap nagyon feltöltő és kellemes volt. Egész héten a szombati napra készültem, és kíváncsian vártam, milyen lesz. Ez volt a második alkalom, hogy ferences szervezésű lelkinapon vettem részt. Együtt az úton volt a mottó, és ez a lelkinap nemcsak virágvasárnapra készített fel, hanem a húsvéti ünnepre is ráhangolt.

Lehetőség volt ismerkedős játékokat játszani, ily módon ismerkedtünk egymással. Előadásokat hallgattunk Kovács Szabolcs érseki titkártól, számunkra lelki táplálék volt. A kiscsoportos beszélgetések alkalmávalmegtudhattuk, hogy melyikünket mi jellemezi.

Sok színes választható program is volt, lehetőség volt lelki beszélgetésre, nyaklánc vagy kulcstartó készítésére, és aki úgy érezte, csocsózhatott, társasjátékozhatott. Nem utolsó sorban elleshettük a gyümölcssaláta készítés fortélyát.  

Egy befőttesüveg egész nap rendelkezésünkre állt, de ezúttal nem lekvárral volt tele, hanem olyan kis lapokkal, amelyekre mi írhattunk fel olyan érzéseket, amelyek kérdéseket jelentettek. A nap végén, a záró szentmise előtt Homa Ildikó szociális testvértől és Szabi atyától választ kaptunk ezekre.

A lelki táplálék mellett nagyon jók és kellemesek voltak az étkezési alkalmak, ahol lehetőség volt a nevetésre, beszélgetésre, vidámságra. És persze nagyon sok finomság is volt: gulyás, fánk…

Élmény volt más zenészekkel együtt, hangszerrel dicsőíteni az Urat ezen a csodálatos lelkinapon. Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem, a kiscsoportos beszélgetés alkalmával megéreztem Isten üzenetét felém, amely értésemre adta, hogy mennyire fontos a közösség, az együttlét, hogy milyen nagy lelki erő sugárzik az együtt énekelésből, az együtt imádkozásból. 

Hajós Csenge