A pápa áprilisi imaszándéka

0
1041

Kilencvennyolc országban több mint 35 millió ember kapcsolódott be a pápa imavilághálójába (imaapostolság), hogy együtt imádkozzanak a világ és az emberiség nagy szükségleteiért, amelyeket a szentatya havonta egy imaszándék formájában állít elénk. 2022 áprilisában az egészségügyi dolgozókért imádkozhatunk a pápa szándékához csatlakozva.

Imádkozzunk, hogy, különösen a legszegényebb országokban, a beteg és idős emberek gondozását végző egészségügyi dolgozók munkáját támogassák a kormányok és a helyi közösségek. 

Urunk Jézus Krisztus, aki gyengédségedben annyi beteg embert gyógyítottál meg, akik gyógyulást és enyhülést keresve, hozzád fordultak. Küldd el Szentlelkedet az egészségügyi dolgozóknak, akik ma is gyógyítják és ápolják a betegségben szenvedőket. Add, hogy vigasztalásodat és közelségedet érezve gondoskodjanak a legszegényebbekről és az idősekről, hogy továbbra is az Isten országát gyarapítsák, és az irgalmasság küldetése virágozhasson a világban. Add, hogy a kormányok és a helyi közösségek kellően támogassák őket. Ámen.

Felajánló ima: Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy.  Itt vagyok ezen az új napon.  Helyezd el a szívemet újra a fiad Jézus szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg.  A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok,  közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával az egyház missziójáért,
a pápa világméretű imahálózatának szándékára  felajánlom neked ezt a hónapot. Ámen

Hozzáállás a mindennapi életben

Támogatás
„A közelség valójában értékes balzsam, amely támogatást és vigaszt nyújt a betegségben szenvedőknek.” (Ferenc pápa)

Hogyan fejezheted ki ebben a hónapban a támogatásodat azok iránt, akik kórházakban és klinikákon dolgoznak vagy szolgálnak?

Nyújts segítséget
„A jelenlegi világjárvány az egészségügyi rendszerek számos hiányosságát és a betegellátás hiányosságait hozta felszínre. Az idősek, a leggyengébbek és a legkiszolgáltatottabbak számára nem mindig biztosított az ellátáshoz való hozzáférés, és ez nem mindig igazságos módon történik.” (Ferenc pápa)

Tegyük meg a közelség és a gyengédség gesztusát azok felé, akik a betegeket ápolják és segítik.

Gondoskodás
„Ebben a tekintetben szeretnék emlékeztetni a testvéri szolidaritás fontosságára, amely konkrétan a szolgálatban fejeződik ki, és nagyon különböző formákat ölthet, amelyek mind mások támogatására irányulnak. Szolgálni azt jelenti, hogy gondoskodunk azokról, akik sérülékenyek családunkban, társadalmunkban, népünkben.” (Ferenc pápa)

Tudnál ebben a hónapban egy kis időt tölteni azzal, hogy ápolsz vagy gondozol valakit, aki beteg?

Szolgáljunk
„Testvéreink szükségleteivel szembesülve Jézus (…) azt javasolja nekünk, hogy álljunk meg, hallgassuk meg őket, és teremtsünk közvetlen és személyes kapcsolatot másokkal, együttérzéssel és pozitív érzelmekkel fordulva feléjük, és a szenvedéseikbe bekapcsolódva szolgáljuk őket.” (Ferenc pápa)

Határozzátok el ebben a hónapban, hogy valamilyen módon szolgáltok az egészségügyben.

Figyeljünk oda a törékenységre
„A betegség megtapasztalása ráébreszt bennünket sebezhetőségünkre, ugyanakkor a mások iránti veleszületett szükségletünkre. A teremtményi lét állapota még világosabbá válik, és világosan megtapasztaljuk Istentől való függőségünket.” (Ferenc pápa)

Vedd fel a kapcsolatot egy plébánia egészségügyi szolgálatával, és ajánld fel egyszerű és konkrét segítségedet.

Forrás: kattima.hu