Életvédő menet Temesváron

0
921

Tizenkettedik alkalommal szervezték meg Romániában a Séta az életért elnevezésű ökumenikus felvonulást a magzat védelmében március 26-án, szombaton, Egyenlőség, méltányosság és támogatás – az első másodperctől egész életen át mottóval. Az idei rendezvénnyel a szervezők arra törekedtek, hogy a kívülállók csakúgy, mint a résztvevők jobban megértsék a menet üzenetét és általában a pro-life (életpárti) akciók célját: a meg nem született gyermekek védelmének tudatosítását, valamint a krízishelyzetbe került várandós nők támogatásának fontosságát.

Temesváron a rendezvény szombaton fél 12 órakor kezdődött a Carmen Sylva-parkban, a szervezők csoportját több vallásfelekezet, keresztény szervezet és a Darul Vieții Egyesület alkotta.

A menetet megelőzően, 10 órai kezdettel a Szűz Mária, Béke Királynője görögkatolikus templomban szent liturgiára került sor, amelyet Călin Ioan Bot lugosi görögkatolikus segédpüspök mutatott be. Vele koncelebrált Pál József Csaba temesvári megyés püspök, Dirschl Johann általános helynök, Ciubotaru Simon temesvár-szabadfalui plébános, valamint több görögkatolikus lelkipásztor.

Kép és szöveg: A temesvári Püspökség sajtóirodája

MEGOSZTÁS