Lehetőség veszteségeink feldolgozására

0
1007
Illusztráció: Pexels

Az utóbbi két évben mindenkit értek veszteségek: a biztonságérzet és a szabadság elvesztésével mindnyájan szembesültünk. A személyes kapcsolatok szinte ellehetetlenültek, az élet megszokott rendje felborult és nagyon sok téren gyökeresen átalakult, az Istennel való kapcsolat is új formákat is kellett keressen. Elmaradt, kimaradt sok állomás gyászfolyamatban, találkozásokban, de lelki egészségünk érdekében ezt mindenképpen pótolnunk szükséges. Erre nyílik most lehetőség.

A Covid-19 járvány erősebb időszakábam voltak, akik súlyosan megbetegedtek, nehezen vagy egyáltalán nem jöttek helyre, voltak, akik elvesztették szeretteiket, s talán még a temetésen sem gyűlhetett össze a család. Sajnos a veszteségek a mindennapi életünk velejárói, hiszen a veszteség egy meg nem valósuló terv, egy kapcsolat megromlása is, egy megfogant, de meg nem született élet, egy munkahely elvesztése, munkahelyváltás vagy költözés is, de akár egy új élethelyzet is. Fontos hogy ennek szomorúságát, fájdalmát és hiányát úgy éljük át hogy a vele járó gyász folyamatát, annak fázisait végigjárjuk. Ebben nem vagyunk egyedül, Isten társunk, gyógyítónk ezen az úton – ezekkel a szavakkal hív Bakó Marika lelkigondozó, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkatársa április 2-ra, szombatra, Marosvásárhelyre, a Szent Kozma és Damján plebániatemplomhoz tartozó Jakab Antal Tanulmányi Központba (Bodoni Sándor u. 2.) a Veszteségeink és a gyógyulás útja címet viselő alkalomra. A programot Bakó Marika vezeti, a részvételi díj 30 lej.

A főszervező felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő lelkigondozási cél elérése érdekében a teljes programon vegyen részt az érdeklődő: az alkalom délelőtt 10 órától délután 16 óráig tart. Lehetőség ez arra, hogy lassan a nehéz érzések átalakujanak, elinduljon a megenyhülés folyamata, a lélek gyógyulása, hogy idővel új egyensúlyba kerülhessen, amelyben már nemcsak a tapasztalat több, hanem elfogadható az is, ami időközben elmúlt vagy az élet részévé vált. Bakó Marika szeretettel várja mindazokat, akik valami fontosat el kellett, hogy engedjenek az életükből, azokat, akik veszteségeik fájdalmából tovább szeretnének lépni. A programban lesz előadás, egyéni reflexió, kiscsoportos beszélgetés, de mozgás, műhelymunka is, és természetesen arra is lesz lehetőség, hogy mélyebben találkozzon a résztevő Istennel a közös ima által is.

Jelentkezni március 28-ig lehet, egy formanyomtatványt kell hozzá kitölteni IDE kattintva. Az esemény Facebook-oldalát pedig ITT lehet elérni.