Nagyböjti lelkinap Kézdivásárhelyen

0
1320

Az egészségügyben, segítő szakmában dolgozók lelkinapját tartották március 19-én, szombaton a kézdivásárhelyi minorita kolostorban. A lelkinap moderátora Nagy Enikő-Kriszta ferences nővér volt, aki a Kett-foglalkozással egybekötve tartotta meg a lelkinapot.

A program reggel 9 órakor vette kezdetét és kisebb szünetekkel egészen délután 2 óráig tartott. A ráhangoló után kezdődött a foglalkozás. A ferences nővér három tematikus foglalkozást készített elő, amelyek szervesen kapcsolódtak a segítő szakmákhoz.

Az első foglalkozás alkalmával a résztvevők a lelki töltekezés (mivel töltöm be lelkemet, mi tölti ki napomat) fontosságát tanulták meg. Ha az isteni fény járja át életemet, akkor mások számára fényhordozóvá tudok válni, különösen húsvétra készülve.

A második előadás a teher mint a növekedést segítő realitás került bemutatásra egy tanulságos történet által. A terhek, a kihívások, a sebzettségek által arra vagyunk meghíva, hogy még teljesebb, odaajándékozott életet éljünk.

A harmadik előadás a veszteségek és hiányok tematikáját járta körül. Világunkat, életünket szemlélve azt látjuk, hogy a veszteségek életünk szerves részeként jelen vannak (egy közeli rokon vagy beteg halála, egy kudarc élménye…stb.), ezért foglalkoznunk kell velük. Keresztényként arra kapunk meghívást, hogy a veszteségeket mindig a húsvét távlatából szemléljük.

A résztvevők megelégedettségüknek adtak a hangot, megköszönték a moderátor és a szervezők munkáját. A lelkinap szeretetlakomával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

A szervezők (a Kézdivásárhelyi Szentháromság plébánia, Mátis Judit)

Fotó: Olasz Béla