Most rád van szükség!

1
1389

Három hét után már a segítők is fáradnak, további önkéntesekre van szükség. A háború már három hete tart, a vége még nem látszik… és a menekültek továbbra is érkeznek, elcsigázottak, ijedtek, reményvesztettek… nők, gyermekek. Három hét után is fogadni kell őket, menedéket, vigasztalást, biztatást nyújtani.

Az orosz-ukrán háború eredményeként elindult a menekültek sora a legközelebbi határok felé, köztük a román határállomások irányába. Az érkezőket fogadni, eligazítani, segíteni kell. Néhány segélyszervezet, amelynek szükséghelyzetekben, önkéntesség terén jócskán van tapasztalata, rögtön indult: felmérve a terepet, az adódó szükséget, gyűjtöttek, vittek élelmet, főztek teát, biztosították a szállítást, tolmácsot, információt.

A háború már három hete tart, a vége még nem látszik, mára érkeznek Ukrajna belső, ostrom alatt levő területeiről betegek, sérültek, a hosszas úttól, gyaloglástól elcsigázottak, ijedt, reményvesztett nők, gyermekek. Három hét után is fogadni kell őket, menedéket, vigasztalást, biztatást nyújtani.

A Máltai Szeretetszolgálat három határállomáson is jelen van: Szatmáron, Máramarosszigeten, Szeretvásáron. Sátorral várják a kisgyermekeket, nekik édességgel, játékkal kedveskednek, az ápolásra szorulóknak egészségügyi ellátást biztosítanak, és továbbra is mindenki információt, eligazítást vár, mérlegelnie kell a lehetőségeit, dönteni a merre, hogyan továbbról.

Három hét után már a segítők is fáradnak, további önkéntesekre van szükség. Aki teheti, jelentkezzen 1-2-3 napra, egy hétre önkéntesnek, vegyen részt a Máltai Szeretetszolgálat munkájában. Jelentkezni a punkosti.zsolt@maltez.ro címen vagy a +40755933955 telefonszámon lehet.

Ne habozz! Most van rád szükség. Most rád van szükség!

1 HOZZÁSZÓLÁS