Nagyböjti triduum Tasnádon

0
1624
Triduum. Fotók: Nagyváradi Egyházmegye

Az érdeklődők nagyböjti lelkigyakorlaton vehettek részt Tasnádon március 11. és 13. között. Az évről évre megszervezett triduum célja, hogy lelki útravalót nyújtson a híveknek a nagyböjt idejére. Az idei három napban Fábry Kornél atya szavai szolgáltak útmutatásul – írja a Nagyváradi Egyházmegye honlapján megjelent beszámolójában Fejér Mátyás-Árpád.

Fábry Kornél péntek délután hat órától mutatott be szentmisét, amelynek homíliájában a böjtölés miértjére világított rá. A szombati nap zsúfolt programjában két csoportban találkozott a hittanosokkal, majd a papsággal, délután pedig a plébánia keretében működő lelkiségi csoportokkal és a pedagógusokkal. A szombat esti szentmisében a boldogság témáját boncolgatta, kitérve arra, mit jelent a boldogság, mik lehetnek a boldogság akadályai és hogyan érhető el a boldogság.

A szombati nap programjának része volt egy találkozás a plébánia családjaival a nemrég elkészült Caritas nagytermében. A nap folyamán Mihályfalváról és Szilágysomlyóról érkezet vendégeket is köszönthettek. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezéséről, érdekességeiről hallhatott a közel nyolcvan résztvevő, az eseményt közös agapé követte.

A vasárnapi szentmisében, amelyet a Mária Rádió is közvetített, a megbocsátás volt a fő téma. Gondolatban az ellenségeiket ismerték fel, valamint a megbocsátás módszereire, illetve gyümölcseire tekintettek.

Köszönik Fábry Kornél szolgálatát, Ozsváth József tasnádi plébános szervezését, valamint mindazok áldozatos munkáját, akik igyekeztek szebbé tenni ezt a három napot.

Forrás: Nagyváradi Egyházmegye