Nőnapi műsor a kantai templomban

0
1301

Szentmisével egybekötött nőnapi ünnepséget tartottak a kézdivásárhelyi Szentháromság templomban március 7-én, vasárnap. Az első alkalommal tartott ünnepség idejére zsúfolásig megtelt a templom.

A szervezők a 11 órás szentmisét választották ki, amelynek keretében jónak látták köszönteni a közösség hölgy tagjait. A szentmise a szokásos módon folyt, a jelenlévők együtt imádkoztak és adtak hálát Istennek a nőkért, akik Isten mosolyaivá válnak a mindennapokban. Megemlékeztek ugyanakkor az ukrajnai háborús helyzet kapcsán a szenvedőkről.

A szentmise végén a ministránsok, hittanosok és az elsőáldozásra készülő gyerekek az oltár elé vonultak és félkörben állva kezdték a nőnapi köszöntőt. Először a régi magyar áldást szavalta Kanabé Orsolya diák, majd pedig a Feljött a szép hajnal csillag című istenes dal hangzott el. Ezt követően Aranyosi Ervin Március 8 című verse hangzott el az elsőáldozásra készülő gyerekek előadásában.

Az ünnepi műsor csúcspontja Dezső Zelinda tanárnő és diákjai énekes összeállítása volt, akiket Fórika Balázs kántor-karnagy kísért. A lelket melengető énekek után a gyerek virággal és képeslappal lepték meg az édesanyákat és a szentmisén jelenlévő hölgyeket.

A jelenlévők elérzékenyedve adtak hangot örömüknek a nőnapi műsor kapcsán, a szervezők biztosítottak mindenkit, hogy az új kezdeményezést jövőre is megismétlik.

A szervezők/ Kézdivásárhelyi Szentháromság Plébánia

Fotók: Héja Bécó

MEGOSZTÁS