A temesvári Caritas szervezet támogatása a menekülteknek

0
1187
Fotó: Temesvári Egyházmegye

A temesvári egyházmegye templomaiban nagyböjt első két vasárnapján, március 6-án és 13-án gyűjtést szerveznek az ukrajnai menekültek megsegítésére. A Temesvári Római Katolikus Püspökség és az egyházmegyei Caritas szervezet a pénzadományt az otthonukat elhagyni kényszerülők támogatására fordítja.

A temesvári egyházmegyei Caritas szervezet felajánlja segítségét az ukrajnai menekülteknek, hogy biztonságban érezzék magukat Románia területén. Az elkövetkező napokban 15 szobát bocsátanak az ukrajnai menekültek rendelkezésére. A szálláshelyek három településen találhatók.

Vecseházán 8 szobát alakítanak ki a családtagok számának megfelelően; a helyiségekhez 3 fürdőszoba tartozik, napi háromszori étkezést biztosítanak, van udvar és elegendő tér, ahol a gyermekek játszhatnak. Vecseházán ukrán nemzetiségű lakosság is él, így a településen befogadó közösség várja a menekülteket, akik számára ily módon biztosított a nyelvi, kulturális és vallási támogatás is.

Újpécsen 4 szobát bocsátanak a menekültek rendelkezésére a családtagok számának megfelelően; a helyiségekhez fürdőszobák tartoznak, napi háromszori étkezést biztosítanak, van udvar és elegendő tér, ahol a gyermekek játszhatnak.

Temesváron 3 szobát bocsátanak a menekültek rendelkezésére a családtagok számának megfelelően; a helyiségekhez fürdőszobák tartoznak, napi háromszori étkezést biztosítanak, van udvar és elegendő tér, ahol a gyermekek játszhatnak.

Köszönetüket fejezik ki partnereiknek, akik mellettünk állnak ezekben a nehéz időkben: Caritas Steiermark, Ausztria; Caritas-Flüchtlingshilfe Essen e.V.; Caritas im Bistum Essen; Episcopia Romano-Catolică Timișoara/Bistum Temeswar/Temesvári Egyházmegye; Caritas Romania

Büszkék az erős karitatív hálóra, amelyet a Caritas jelenleg világszerte alkot.

Forrás: Temesvári Egyházmegye