Menekült családnak segítettek

0
958

Két nappal ezelőtt adtuk hírül a szövetségnek a közösségi médiában megjelent bejegyzése nyomán, hogy a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCsMSz) adományokat gyűjtött, majd az ukrán-román határra szállított az Ukrajnából érkező menekültek számára. Akkor adományokat vittek, visszafelé egy háromgyermekes menekült családot hoztak magukkal, akiknek sikerült abban is segíteni, hogy céljuk felé, Németországba eljussanak.

Február 28-án az adományok kiosztása után visszaindulva a sikeresen teljesített misszió után egy háromgyermekes menekültcsaládot hoztak magukkal Ferdinándújfaluba, a Regens panzióba, ahol ingyen szállást és étkeztetést biztosítottak a családnak.

Ma arról szólnak a hírek, hogy abban is sikerült segíteni, a teljes család minél hamarabb Németországba juthasson. A MCsMSz megköszönte a hozzájárulásokat, különösen mert a Bustrans Ibra vezetősége ingyen vállalta Nagyszebenből a menekült, háromgyermekes család Németországba szállítását.

Egy jó véget ért történet a sok-sok nehéz sors közepette… Adja Isten, hogy minél kevesebbeket kényszerítsenek háborúk, katasztrófahelyzetek a menekülésre! Isten fizessen minden segítséget, jó gondolatot, imát!

Forrás: Moldvai Csángómagyarok Szövetsége