Adományt vittek, menekülteket hoztak

1
949

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége gyűjtése eredményét vasárnap vitték a román-ukrán határhoz, majd visszafelé egy háromgyerekes menekült családot hoztak ideiglenes befogadóhelyükre, ahol szállást és étkezést biztosítanak nekik.

Magyarfaluban, Csángóföldön február 27-én a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) gyűjtést rendezett a háború elől menekülők számára. Több csángó vállalkozónak és a helyi közösségnek köszönhetően, a vasárnap estére összegyűlt kisbusznyi adománnyal, az MCSMSZ küldöttsége elindult a román-ukrán határ moldvai szakaszához. A küldöttség tagjai Pógár László elnök, Kuznyecova Mónika tolmács és Turbuc Marika biztonságban eljuttatták az anyagi és pénzügyi adományokat a menekültekhez.

Visszafelé sem jöttek üres autóval, mert a Ferdinándújfaluban működő Regens panzió már ma estétől szállást és étkezést biztosít egy háromgyermekes családnak. Pógár László elmondta, hogy a menekültek egyre nagyobb számban érkeznek, és mindenféleképpen segítségre van szükségük. Égető szükség van tolmácsra, személyszállításra és pénzadományokra.

Hálás köszönet a háború elől menekülőknek felajánlott segítségért, adományokért! Folytatjuk az akciót!

Forrás: Moldvai Csángómagyarok Szövetsége

1 HOZZÁSZÓLÁS