Püspöki szentmisével nyitották meg Kézdivásárhelyen a cserkészcsapat jubileumi évét

0
1741

Az ország számos településéről érkező cserkészek énekétől volt hangos a Boldog Özséb-templom február 27-én. délben. Az évfordulót igazán ünneppé varázsolta dr. Kerekes László püspök jelenléte, aki nemcsak mint jó pásztor jött övéi közé, haza, hanem mint egykori csapatparancsnok is, aki 16 éven keresztül gondosan a csapat élén állt. A szentmise végén a Romániai Magyar Cserkészszövetség Vezetősége nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki Kerekes László püspöknek, akinek egy fából faragott domborművet adtak át, amely püspöki címerét ábrázolta. Az alábbiakban Orbán Renáta és Johanna cserkészek beszámolóját adjuk közre a hétvégi eseményekről.

A kézdivásárhelyi 34. számú Gábor Áron cserkészcsapat 1992-ben kezdte meg működését, így idén fennállásának 30. évfordulóját ünnepeljük. Mi sem lehetett volna méltóbb kezdete a jubileumi évünknek, mint az a február 26-án és 27-én tartott programsorozat, amelyen az ünneplő csapatunk apraja-nagyja, de még a más csapatoktól érkező cserkésztestvéreink is jól érezhették magukat. A Romániai Magyar Cserkészszövetség minden év februárjában megtartja tavaszi közgyűlését, ahol a 44 (2021-es adat) aktívan működő csapat vezetői összegyűlnek, hogy megvitassák a szövetséget, valamint az erdélyi cserkészéletünket érintő legfontosabb kérdéseket. Még a tavalyi évben jeleztük a szövetség vezetősége felé, hogy jubileumi évünket úgy kívánjuk megnyitni, hogy fogadjuk a közgyűlést, valamint megtartjuk az országos cserkészbált.

Már pénteken este érkezni kezdtek az első vendégeink, a nagybányai, szatmári, kolozsvári cserkészek ugyanis hosszú utat tettek meg, hogy idáig érjenek. Szombat reggel 7 órától pedig kezdett kiteljesedni a társaság, ugyanis reggel 9 órakor kezdetét is vette a közgyűlés. Több mint 50 különböző helyszínről érkeztek meghívottak. És bizony voltak olyanok is, akik már az esti bált kezdetét várták. Hogy napközben ők se unatkozzanak, lehetőségük volt egy tea- és süteményházban beszélgetni (cserkészeink által készített finomságokat kóstolni), társasjátékozni, kvízen részt venni, illetve egy városismereti játékkal is készültünk. Ebéd után a csapatvezetők folytatták a közgyűlést, a Gábor Áron iskola kantinjában azonban elkezdődött a díszítés, ugyanis az este 8 órakor kezdődő cserkészbál témája a 2000-es évek voltak. Hogy mennyire sikerült jól a bál? Csak annyit mondunk, hogy a legtöbben még hajnalban is ropták a táncot. Szóval bánhatja, aki nem jött.

Az ünneplés még ekkor sem ért véget, hiszen vasárnap a Boldog Özséb templomban vendégeinkkel együtt részt vettünk a 12 órakor kezdődő szentmisén.

Püspök atya, a mi Laci atyánk elmélkedésében kiemelte, hogy csapatunk elmúlt 30 évében számtalan dolog történt, de mindig az volt a fontos, amit a jövőben is mindannyiunknak szem előtt kell tartani: „Fölfelé törekedj!” (Bi-Pi, a cserkészet megalapítója). A szentmise után várt minket a bazár, készítettünk egy nagy közös képet, majd megnézhettük a csapat kiemeltebb dolgaiból készült kiállítását a hittanteremben. Régi őrsi és tábori zászlók, 10-15-20-25 éves őrsi naplók, és régi fotók olyanokról, akiknek ma már a gyerekei (is) cserkészek.

A hétvége során olyan jó volt megtapasztalni és megerősödni abban, hogy mind ehhez a nagy családhoz tartozunk, mindannyian, régiek és újak, harmincnégyesek és más csapatok tagjai egyaránt egy jobb világért dolgozunk. Köszönjük támogatóinknak, szponzorainknak, és minden segítőnknek alázatos munkáját. Köszönjük vendégeinknek, hogy eljöttek, megtiszteltek és velünk ünnepeltek. Mindig olyan jó veletek találkozni! Köszönjük mindazoknak az őrsvezetőknek, rovereknek és felnőtteknek, akik segítettek a szervezésben. De leginkább nektek köszönjük, harmincnégyesek: azt, hogy voltatok és vagytok! Isten éltessen minket, titeket! Isten éltessen, 34-es számú Gábor Áron cserkészcsapat!

A kedves olvasóknak ajánljuk, hogy kövessék csapatunk tevékenységét, mert a jubileumi év kapcsán sok érdekességgel készülünk. Írunk majd arról is.

A csapat vezetősége nevében, hálatelt szívvel Orbán Renáta és Johanna